fredag 11 oktober 2019

TILLBYGGNADER OCH FASADÄNDRINGAR JAG HAR RITATHej fredag! Jag avslutar arbetsveckan med en tillbakablick på ett par tillbyggnader och fasadändringar jag har ritat. Detta 20-talshus ritade jag tillbyggnaden till för ett par år sedan. Huset blev större och fick tillbaka symmetri som hade gått förlorad i en sextiotalsrenovering. Jag passar på att visa tre stycken exempel på före-och-efter fasader som jag har haft äran att få rita om. 

Exempel 1 ”före” har en otidsenlig och assymmetrisk takkupa, på bilden ”efter” ser ni att jag har ritat en tillbyggnad med glasdörr mot trädgården (fasaden är husets baksida). Huset har sadeltak, så tillbyggnaden fick sadeltak (alltså "en taknock och raka taksluttningar".)

Exempel 2 ”före” var en 20-talsfasad som begravts i plank på åttiotalet och inget klassiskt gick att ana, på ”efter” bilden har jag städat fram 20-talsproportionerna igen.

Exempel 3 är huset på fotot, fasad ”före” är då jag fick huset i uppdrag och ritning ”efter” är med min tillbyggnad (och alltså det hus ni ser på första höstbilden). Som kuriosa kan jag berätta att det vackra tredelade fönstret överst i tillbyggnaden återanvände jag från husets gavelsida, där ett rum delades i två rum och därför behövde två st mindre fönster istället för ett stort. Så det var återanvändning på hög nivå. Och alla fönster i burspråket gav jag givetvis de dimensioner som originalfönstren hade, så hölls huset kvar i sin originalstil. Huset har brutet tak, så därför fick även tillbyggnaden brutet tak. 

Nu tar jag helg!
Bild och ritningar studio karin Inredningsarkitekter AB
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar