måndag 28 januari 2013

MODERN STIL I 1800-TALSVÅNINGNär jag satt och kikade på hemnet nyss så hamnade jag här. I vad som sägs vara Filippa K's våning, och väl fotograferad internationellt. Och visst är det en internationell stil? Ganska annorlunda mot gängse renoveringsstil på en slutet-av-1800-tals-våning-i-Stockholm. Störtskönt att göra en modern renovering, och istället lyfta fram husets originalkaraktär genom att låta de nya delarna leva ett eget liv, som ett nytt modernt lager intill det urgamla. Inte helt lätt att få till moderna delar mot gammalt så snyggt, men man gissar ju att detta givetvis är gjort av en duktig starchitect eller en hel byrå faktiskt. En ny modern detalj är naturligtvis den stora kantiga öppna spisen. Fantastisk vedlagring!
Allt i tränyanser, svart och vitt och naturmaterial: Fantastiskt breda tiljor, trätak, arkitektiga oblekta linnegardiner golv till tak, läderstolar au naturel, och så ett gäng vita nyanser med svarta konturer.
Och så en sån där snygg enkel kelim som man sett i hem som Tine K's, Day Home grundarnas, och så nu även här. Och i ett gäng inredningsreportage.

Badrum med gigantisk infälld spegel, riktigt bra. Jag har liknande lösning här hemma med infälld spegel och lampor i glaset (här) men knappast av denna storlek. I wish. Här ser man att man valt en modern stil, badrummets alla former går i kantigt, platsbyggt modernt.
All förvaring platsbyggd... Läckert kakelgolv i flera nyanser.
Och köket. Våningens alla bilder ser ni här.Bild Skeppsholmen

7 kommentarer:

 1. ameh!! Orka, vad snyggt!!

  SvaraRadera
 2. Åh vad snyggt! Vilka inspirerande inlägg ,,tack! Häls Helena

  SvaraRadera
 3. Men guuud vilket kök!! Jag hade aldrig varit ngnannanstans än i den soffan i köket. Där hade jag fikat, ätit och klurat på lukrativa affärsplaner. Allt för att slippa lämna köket och soffan:-)

  SvaraRadera
 4. Lukrativa affärsplaner är bra. Kaffe latte och kompisar i soffan är också bra :)))))

  SvaraRadera
 5. Läskigt snyggt, nästan jobbigt :-)

  SvaraRadera