lördag 4 januari 2014

EN FANTASTISKT SNYGG DRÖMVÅNING - IGEN



Att inreda så att det känns nytt, fräscht och helt tidsenligt närhelst du tittar in i hemmet - det är en bedrift! Detta hem har jag visat några bilder av för snart två år sedan (här), och jag fullkomligt älskade hemmets stil redan då. Och nu hittar jag flera fantastiska bilder från detta makalöst vackra hem. Det är Milk Magazine/fotograf Karel Balas som står för det finfina reportaget. Stora vita vyer mot vad som ser ut att vara såpat eller lutat gammalt ekgolv, ett par ordentligt betonade unika arkitektoniska element, med designklassiker och ett gäng personliga val gör detta hem till den bestående klassiker det är.





Kelimmattor och lutade golv, superb kombination. Patina och genuinitet som möts. Och några av de "arkitektoniska elementen" som jag nämde i början; en glasvägg som heter duga som får synas och ta för sig helt fritt utan möbler som stör.




Fler unika arkitektoniska element; med en sagolikt vacker trappa som denna kan inte mycket bli fel. Bara att lämna tomt runtom och låta den vara en skulptur i rummet. Men en svängd jugendstil som denna finner man inte så ofta hemma i Sverige, den byggstilen förekom nog inte i privata hem helt enkelt. Men den klassiska färgsättningen kan man ta inspiration ifrån och kika på vad man kan göra med sin egen trappa. Själv funderar jag på att låta en urgammal ektrappa hemma få förbli just gammal-ekfärgad och inte vitmålad när vi renoverar framöver. För att ha lite stuns i allt det vita.




Modernt bord och klassiker Wegnerstolar möter hellånga frasiga sidengardiner och snygg glasarmatur.





Och spont i badrummet, vågat men det går. En kelimmatta och trägolv likaväl som i övriga hemmet. Fantastiskt fint och vilsamt. Stilen i badrummet går väl hand i hand med köket och sovrummen i övrigt, det riktigt syns att det är en väl hållen tråd i hemmet. Det har man uppnått med att använda sparsmakat eller en handfull med färgnyanser som återfinns i varje rum, samt materialval som spontvägg i svagt grått som återkommer i flera rum, samt mattval och möbelval som talar bra med varandra. Har man inrett med en genomgående tanke som här, då är det snyggt och tidsenligt närhelst man kikar in. Inredningstänk när det är som bäst :) Hela reportaget ser du här.



Bild Milk Magazine
















6 kommentarer:

  1. Hej! Jag har ganska nyligen upptäckt din blogg, men har redan hunnit med beta av en hel del inlägg :). Jag har lusläst dina inlägg med temat "matcha bord och stolar", och jag har en själv en sådan fråga som jag skulle bli jätteglad om du ville svara på.
    Jag har köpt det här matbordet http://www.insidemobler.se/aspenmatbord160cm-p-2209.html?cPath=71_73
    , ett rustikt bord i återvunnet trä. Jag är inte ute efter designstolar, utan gärna något billigare. Bordet kommer att stå i ett rum med halvmörka gråa väggar med diskret grafiskt mönster, och intill finns ett modernt kök i vitt och grafitgrått. Över bordet ska vi ha en ganska enkel kristallkrona. Vad skulle kunna passa till och göra det hemtrevligt och personligt utan att det blir alltför excentriskt? /Sanna

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag vet inte om du vill ha stoppade stolar för finsitttning/långsittning, eller om det är mer köksstolar för vardagsbruk. Men jag skulle absolut försöka hitta en vit stol, som band ihop bordet med det vita/grå köket. Exempelvis Wing chair från Design House, i vitt eller grått. Leta även efter en stol som har kantiga profiler i ben, som bordet, om du avviker i färg som att ta en vit stol. Annars kan du ta en vit stol med träben, som Eames, eller Hay. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket för hjälpen! /Sanna

      Radera
  3. Åh vilket fint svart badkar:)
    Kram Anna - Housesoul.se

    SvaraRadera
  4. Fantastiskt hem! Så smakfullt. Tack för att du delade med dig Karin av dessa vackra och inspirerande bilder. Jag har en fråga kring val av köksluckor för att skapa ett tidsenligt hem då jag själv går i kösrenoveringstankar. Bor i en jugendvåning från 1917 med vackra vita snickerier. Jag ser att de i detta hem har valt relativt moderna köksluckor i svart, men som harmonierar med det övriga hemmet. Snyggt! Jag har bestämt mig för platsbyggd köksinredning i massitvt trä med luckor och lådor linoljemålade i vitt eller grått. Det jag undrar är om jag ska låta göra en exakt kopia av serveringsskåpets luckor (profilerad kant och en slå i mitten) som är placerat vid ingången till köket och på så vis helt enkelt ha den fasta inredningen helt tidstypsisk, eller ska jag göra en ungefärlig kopia med mer modern touch med släta luckor alt. ram med rak profil? Köket i övrigt kommer att ha en fristående spis (ev Ilve) och frihängande vit fläktkåpa med raka linjer. Hoppas du kan komma med några kloka råd Karin :). /Helene

    SvaraRadera
  5. Hej Helene! Låter som en fantastiskt fin våning. Du har ju bra tänk kring att låta snickeritillverka samt linoljemåla, du kommer att få en väldigt fin hantverksmässig och lyxig känsla på det, och då passar det in med det äldre vad du än väljer tror jag. Om du gillar den äldre profilen så ta den, men känns den för kurvig så ta en tolkad version av den med slätare profil men liknande mått på ram/spegel/list etc. Jag tror att båda blir bra - dvs med mer eller mindre profilerat för att du har så gediget tänk i snickeribyggt/linolja. Lycka till., Karin

    SvaraRadera