fredag 27 augusti 2010

BADRUMS DRÖMMAR
Äntligen Fredag!


..och tankarna vänder hemåt från kursen och jag skall ta tag i hemmet. Vi håller på med vårt badrum hemma, och jag letar konceptbilder till det. Samtidigt har en gullig bloggläsare frågat om badrummet jag har gjort och som ligger i bannern ovan, så jag visar det idag.

Det här badrummet som jag gjort finns på Ulfsunda Slott. Alla har en budget att följa, vare sig den är stor eller liten. Så även i detta fallet. Så jag börjar alltid med att lokalisera det viktigaste för känslan i badrummet. Vid denna tidpunkt var denna mosaik från Bisazza helt ny och jag var så kär i den och lät hela konceptet formas kring det. Den är snuskigt dyr, ca 3500 kr/kvm och det äter upp det mesta av en budget. Men är man smart kan man ju rädda budgeten på annat sätt. De övriga 3 väggarna har fått ett vitt standardkakel från vilket byggvaruhus som helst, pris 49 kr/kvm...Härlig duschtratt som ger spa-känsla. Detta badrum, som ligger på Ulfsunda Slott, har väldigt högt i tak (ca 3,5 m) så det är onödigt att ta upp kakel och mosaik ända upp till tak. Det blir bara dyrt och man får lätt "slakthuskänsla". Därför avslutas mosaiken mot en målad snobbkant, som sen går upp till tak.Så här presenterades rummet i Hus & Hem i en artikel 2006... Hela artikel såg ut så här.

PS De flesta badrum från detta uppdrag (via Svensk Inredning som jag då jobbade på) är fina, och det var många designers inblandade. Ett urval av övriga badrum visas i inledningen till detta inlägg. Letar du mysigt konferensställe eller mysigt hotell utanför stan så är detta ett bra alternativ. Speciellt Bröllopssviten är häftig, väldigt mustig miljö och med ett lejontassbadrum mitt i rummet :)


Trevlig helg vänner!

1 kommentar:

  1. Fantasiskt fint badrum och vilken otroligt fin mosaik.
    Ha en bra helg,
    Vilma

    SvaraRadera