torsdag 12 augusti 2010

FORMEX MÄSSAN

Bild studio karin (alla)


LEFTOVERS!!!

Formexmässan är ju egentligen utformad att passa återförsäljare, så mässan bjöd som vanligt på lite för lite spännande grejer för en inredningsarkitekt... men det är lika roligt ändå. Det första som slog emot mig när jag gick in var det fina mässintrot - installationen i lobbyn som är ett mischmasch av många utställare och som kommunicerar årets tema. I år var temat "Happy", för nu kommer vi ut ur lågkonjunkturen och sneglar på gladare tider och massa färger menar man! Jag såg ett par så galet coola möbler här och var i Formex egna installationer, gamla vintagemöbler klädda i vad som såg ut att vara vackra klädbitar. Ovan den första fåtöljen jag såg i entre'n. I bakgrunden runt fåtöljen trendtypiskt för just nu; stileklektiskt med blandning av stilar och gammalt och nytt, gör ditt eget hem personligt!
Den här hade också fått hedersplatsen i installationen i entrehallen. När jag senare satt på ett föredrag (spännande trendspaning av Lotta Ahlvar från Svenska Moderådet, inlägg kommer...) så drogs mina ögon till installationen i scenens kant istället - och där var de igen!
Jag gick runt på mässan och såg sedvanligt klassiska (många fina) märken med kuddar, överkast, krukor, lampor och även lite kitsch, kräks, Elvisar och trädgårdstomtar... Så sprang jag rakt in den fantastiska montern av Leftovers! Jag pratade med den mycket trevliga Linda Netsman som är designern (tillsammans med Jona Netsman) bakom möblerna. Hon berättade att det finns bara unika möbler, eftersom alla görs för hand. Möbel haute couture alltså :) Hade jag varit på arkitektbyrå just nu och haft ett hotelluppdrag skulle jag rita in ett par feta udda fåtöljer som dessa i vilken lobby eller loungebar som helst! De var så häftiga. Lägg namnet Leftovers på minnet, vi kommer verkligen få se mer av dem i magasin och säkert på möbelmässan i februari. Jag önskar dem lycka till!

Formexmässan summerar jag med dessa möbler idag: stileklektiskt, blandning av gammalt nytt, ide'rikedom, vintage och återvinning, design med hjärta.

3 kommentarer:

 1. Vad roligt med ett inlägg så fort! Som att få tjuvkika på mässan :)))

  Anna B

  SvaraRadera
 2. Håller med, vilka coola möbler! I ett vitt rum med bara en sån färgklick...
  mumma

  hälsar Katarina

  SvaraRadera
 3. Leftovers-ligan tycks vara så kreativa att det bara stänker, färg, form, musik osv // U-M

  SvaraRadera