tisdag 29 november 2011

EXEMPEL PÅ SÄSONGSTYLINGBilder via Tine K 


Att styla efter säsong behöver inte betyda att man hänger upp rödvitrutiga gardiner till jul och lägger gula kuddar i soffan till påsk fast man hatar gult. Den kan göras med så små enkla medel, som sätter stämning och fortfarande känns "troget" ens egen smak. Det slog mig när jag sett alla dessa oändliga hemreportage från Tine K's eget hem - ja, det hemmet har väl fotats ett par varv runt jorden nu? Men man kan passa på att analysera variationen efter säsong eftersom det är så välfotat. Hemmet ändrar karaktär väldigt fint efter säsong utan att för den sakens skull bli en helt ny stil. Se på sommarbilden "FÖRE" ovan, med stolarna, bordet bart utan duk, och den stora gröna växten i fönstret...
.....och så samma rum igen "EFTER". Med små snygga förändringar: en silduk på bordet, en hel hög med glasljusstakar och hurricanes, tre stora ljuslyktor i fönstret och så en tallkvist i en kruka. (Och rustika pallar istället för stolarna - men det kan ju vara lite överkurs att byta ut sina stolar i o f s.)
Samma övning på vardagsrummet: "FÖRE" Ljusa kuddar, en planta i fönstret, några tavlor på fönsterbänken...
.......och vinterstylingen "EFTER" med massa böcker (murrar till det och skapar mer densitet) och ljusstakar i bakgrunden, en stor torkad kvist, och några mörkare kuddar istället (obs ej julröda, utan i husets "egen" accentfärg lila, men just lite mörkare än sommarstylingen) Och en ljusbricka med ljus. Säsonggstyling när det är som enklast och snyggast. Ser ju onekligen juligt ut utan att det finns en enda tomte eller rött på bilden :)

2 kommentarer:

  1. Trevligt och inspirerande inlägg!

    SvaraRadera
  2. Hej Karin! Följer din fina blogg läste att ni hade vitlaserat 4-5 lager på er 3-stavsparkett i ek så att de är ganska vita men med trästrukturen synlig. Vi är inne på exakt den idén och skulle bli superglad ifall du kunde visa resultatet.

    Varma hälsningar Nadja

    nadja@highlightdesign.se

    SvaraRadera