onsdag 9 november 2011

BOKHYLLEVÄGG

Bild Skeppsholmen


Visst är det härligt med böcker? Jag har en liten variant av bokhyllevägg hemma, men tänk att ha plats för en sån här maffig vägg! Böcker är ju inte bara dekorativa och höjer din smart look ;) utan de är också väldigt ljudisolerande. Så har man lyhört in till grannen eller ett sovrum som är bullerstört - då kan en bokhyllevägg i denna kaliber rätta till din ljudnivå! Platsbyggda bokhyllor eller sådana som går från golv till tak är att föredra, jag tycker det blir snyggt när en hel vägg täcks som ett arkitektoniskt element. Dessutom slipper du en dammkant upptill ovanför bokhyllan om du kan fylla med böcker hela vägen upp till tak.Här har man böcker och tavlor fortsätta att dekorera väggsnuttarna mellan fönstren. Färginslag utan gardiner, kan man säga. Helt vanliga tavellister i jämna rader från golv till tak.


5 kommentarer:

 1. Hej! Har hittat till din fina blogg och är sjukt impad! har surfat runt efter gardininspiration och hamnade här. Håller helt med dig ang. hur att snyggast hängan dem men har helt kört fast på färg, detta är superbasic, vi har ett ganska litet sovrum och mellangrå väggar, matta, väldigt snyggt... vill bryta av lite och ha vitt men sen tänker jag att det är astrist att bara ta vitt för att det är enklast. men vilken färg passar bra till grått?! har helt stannat i huvudet. har grönt nu,det är inte fint utan de är bara kvar sedan sovrummet var vitt. vill inte ha för mörk färg. har du något tips???

  SvaraRadera
 2. Hej, och tack :)
  Det finns flera sätt att angripa problemet...
  Antingen enkelt och sobert: Grått med grått blir diskret, se exempel

  http://studiokarin.blogspot.com/2011/02/nya-gardiner-och-vips-sa-var-det-gjort.html

  eller hotellrummet här

  http://studiokarin.blogspot.com/2011/02/inspiration-till-gardiner-gardinskola.html

  Eller så vill man ha färg, och då passar det mesta till grått! Men det beror på hur din grå ser ut, blir det tvetydiga svaret... Det finns grått som innehåller rött, det finns grått som innehåller grönt, som innehåller blått osv osv. Och som du förstår så kan detta matcha eller skära sig mot en annan färg. Så du måste nog ta hem en stor bit tyg och silvertejpa upp på väggen, sätt dig i soffan och titta. Ser det bra ut? Då är det bra :)

  Lycka till

  kram Karin

  SvaraRadera
 3. stort tack för tips!

  SvaraRadera
 4. Hei!
  Jeg syntes lampen på disse bildene var veldig fin og lurer på om du vet hvilken designer eller merke dette er?
  Mvh
  Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, nej jag har inte lyckats hitta den, om jag kommer på var den kommer ifrån säger jag till :)
   mvh Karin

   Radera