söndag 29 april 2012

EN ANNORLUNDA PÄRLAJa, det är ju helg och visst hinner jag med en vända på hemnet... Och allt är inte vita väggar, spröjs, äkta mattor och eamesstolar jag fastnar för (även om det är avsevärt ofta...) utan ibland hittar man andra speciella miljöer som har det där lilla extra. Och tänk vad tråkigt om alla hade likadant hemma! Så idag får ni något helt annorlunda. Ett ganska arkitektigt hus. Arkitektigt i mitt huvud blir gärna mycket plyfa ytor, rå betong, och gråa färgskalor, gärna knallgula detaljer och extremt kreddigt. Och trären fasad och fönsterbågar. (Vad är arkitektigt för dig?) Grymt annorlunda och coolt. Ett sånt här hus har så mycket karaktär i sig själv, så ska man ta över ett sådant här hus bör man gilla det från början och inte flytta in och tänka att man ska måla allt vitt. Stark arkitektur = gilla läget alltså. Jag bjuder på denna lilla udda pärla idag, den ligger en bit utanför Solsidan så det är för långt bort för vad vi söker. Och troligen inte den stil jag kommer att fastna för. Men kaxigt ögongodis i form av välplanerat arkitektritat och inrett med karaktär kan man ju kika på ändå. Sånt blir man ju bara glad av.
Den här bilden på badrummet var det som fick mig att haja till, som en aha-upplevelse. Det var först här som jag insåg att huset var så häftigt inrett. Sjyssta linjer, harmonisk färgskala. Gillar alla armaturer i mässing också! Och att armaturen (armaturer = kranen på vanligt språk förstås) ovanför tvättkommoden kommer ut ur väggen, så elegant.Och i taket är armaturerna (armaturerna = lamporna denna gång, samma ord så knasigt va?) också i mässing.Plankgolvet har målats i en härlig himmelsblå färg, och det gifter naturligtvis ihop sig med himlen utanför en solig dag som denna. Ser så öppet och friskt ut.

I köket mycket plyfa, men återigen, det skall ju vara så här!Och stilen kör man ända in i sovrummen.
Husets fasad, originaldelen från 40-talet så det är funkis som fått moderna tillbyggnader. Det var dagens udda fågel, nu ni, nu är det banne mig söndagseftermiddag och inget mer hemnetande. Nu är det middag, eller nåt. Hoppas att ni haft en fantastisk helg, imorgon är det Valborg och skolledigt. Igen :)


Bilder Saltsjöbadsmäklarna5 kommentarer:

 1. Är inte det där Jessica Folckers hus?

  SvaraRadera
 2. Alltid lika kul när folk vågar ta ut svängarna hemma! Själv är jag på tok för feg för ovanstående färgskala. Nåval. Är inte detta hemmet vansinnigt likt Jessika Folke's hem som hamnade i rampljuset för några månader sen? Eller är det möjligen detta? Tycker mig känna igen köket som tydligen var Jessikas sambo's examensarbete.

  En liten tanke bara :)

  SvaraRadera
 3. Så befriande härligt med det blåa golvet och de gula detaljerna! Inte för att jag själv vill ha det så men jag gillar det ändå! Blir glad... :)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt inspirerande och personligt! Sprang förbi detta husets ägarinna på NK idag och var såå nära att ge henne en komplinmang för hennes läckra boende. Men det kändes lite osvenskt så jag lät bli... :-)

  /Malin

  SvaraRadera
 5. Haha, det är nog osvenskt det ja... Men hon hade säkert blivit jätteglad! Tack för att du delar med dig av dagens upplevelse :) Själv råkar jag allt som oftast bubbla ur mig saker till bekanta ansikten jag möter! :)

  SvaraRadera