måndag 30 april 2012

VACKER KLASSIKER SOM JUBILERARBlir alltid lika glad när jag hjälper en kund - eller en kär vän - att få ordning på hemmet. Jag far fram med råd och möbleringsplaner så ofta jag kan... Idag har jag beställt ett gäng Lilla Åland i svart bets som skall få flytta in i ett vackert hem. En stolklassisker med anor. Formgivaren är inredningsarkitekten och professorn Carl Malmsten, sprungen ur högborgerlig stockholmsmiljö som hämtade inspiration från bruksföremål och den svenska allmogekulturen. Lilla Åland är elegant i hållningen, och har skalats av från krusiduller och kurvaturer för det moderna hushållet på 1940-talet som han formgav den för. I år är det 70 år sedan denna lilla goding formgavs 1942. Stolarna på bilden överst är små miniatyrer faktiskt, som tagits fram för att fira detta. Hans produkter är klassiker med resurssnål tillverkning, lång hållbarhet och återanvändbarhet - tänk så modernt det är idag! På sin hemsida säger Stolab att vad Anders Zorn och Carl Larsson betytt för den svenska bildkonsten, det har Carl Malmsten betytt för den svenska möbelkonsten. Och de har de säkert rätt i :) Bild Stolab

2 kommentarer:

 1. Har just börjat följa din blogg. Läser just nu om hur du rekomenderar att bombinera bord med "rätt" stol. Såååååå mycket matnyttigt du skriver. Tänker nu i helt nya banor.....tack!

  Vad säger du om bruno matssons pier hein bord, som är runt och i trä med eames vita med trä underrede.

  Mycket tacksam för svar.

  Sofia

  SvaraRadera
 2. Hej, jag tror att det blir bra! Se till att träet matchar, så har de en gemensam komponent. Annars matchar du ellipsbordet (för det är väl det du menar, bruno m/ piet hein har gjort även ett helt i trä men det är ganska ovanligt...) med att ta stolen Eames med metallunderrede, då matchar det med bordets metallunderrede. Lycka till!

  SvaraRadera