fredag 28 december 2012

SEKELSKIFTESGARDEROBEREn slapp mellandag, en sån där ingenting dag. Varken jobbfnul idag eller ens en dag i backen pga dåligt väder. Så jag blickar framåt mot det nya året. Drömmer om hemmets nystart nästa år. Flytten. Omstart. Reboot. Att få att gå igenom allt, alla garderober. Man har garanterat för mycket påsamlade grejer i sitt hem, det känns som att man kan ta hälften och bara... kasta. Men det skall väl sorteras, återvinnas och säljas på Blocket om man är lite smart också. Visste ni att man brukar påstå att 80% av innehållet i vår klädgarderob använder vi bara 20% av tiden. Och vad ligger egentligen i alla kartonger på vinden och i förrådet? Återstår att se. I mina sortera-garderober-drömmar ingår så klart drömmar om nya garderobsmöbler. I barnrummen som troligtvis inte får klädkammare (man vet inte så noga än, jag har inte påbörjat uppritandet av planerna ;) ...) utan kanske istället möbleras med garderober vill jag gärna ha sekelskiftesstil med utanpåliggande stommar och spegeldörrar (ja inte speglande spegel, utan träinfattningen som kallas spegel...). Dessa kommer från Kvänum. Om det blir lösa garderober istället för klädkammare skall de absolut byggas in mot tak och golv med golvsockel och taklist. Möjligen leta kaxigare knoppar. Alla större ingrepp som känns "arkitektiga" som badrum, kök, platsbyggda möbler skall gå i husets sekelskiftesstil (eller nationalromantik som är den rätta benämningen för tiotalet) och sen skall allt blandas upp med modernare inslag i lösa möbler och styling så att det bli ett hem i nutid. Nystart nystart vilket roligt år jag har framför mig :) Gör om gör rätt reboooooooooooot! :)Bild Kvänum
4 kommentarer:

 1. God fortsättning, jag har nu målat många väggar i neutral grått (NCS 1000-N). Det blev bra och var betydligt enklare och roligare än jag trodde!

  80/20 regeln är applicerbart på allt - en eller två gånger om året går jag igenom hemmets alla vrår och det jag inte använt eller vet vad det ska användas till slänger jag. Köket brukar vara särskilt utsatt.

  Jag går i tankarna på att bygga skåp själv. Måla var enkelt och logisk. Skåp är även det enkel och logisk geometri. Famous last words, kanske.

  SvaraRadera
 2. Åh så spännande det ska bli att följa inredningenen i ert nya hus. Du är så duktig och här får man alltid fin inspiration. Själv skall jag ge mig på att måla om ett massivt ekbord i köket. Frågan är om det skall laseras grått eller vitmenas eller något annat? Sedan skall nya stolar införskaffas, kanske Eames eller om jag hittar något annat i samma stil. Tips?

  Gott Nytt år! kram Victoria

  SvaraRadera
 3. Vad kul det blir att följa din flytt. God fortsättning häls Helena

  SvaraRadera
 4. Härlig känsla.Kul när man rensar ut,men extra roligt i samband med en flytt.själv ska jag rensa i skåpen här hemma,känns skönt att göra det när det är nytt år.In med det nya och ut med det gamla.
  Kram

  SvaraRadera