lördag 15 december 2012

MITT FRAMTIDA VARDAGSRUM?Hej Lööööördag :) En väldigt hektisk vecka är över, med många jobb och rituppdrag som skulle vara klara samtidigt som det skulle avklaras ett par luciatåg på skola och dagis. (Klapp på egen axel.) Men nu är det lördag. När jag jobbade med ett vardagsrumsuppdrag i veckan snubblade jag på denna bild på nätet. Och är den inte bestämt mitt framtida vardagsrum? Jopp, tror det. Grått grått och lite vit-svarta kontraster och en dutt puderfärg (dov rosa, eller blå får det bli igen). Förutom den randiga mattan då, för kelimen vi har idag får absolut följa med! Om den inte hamnar i rummet bredvid? Mäh! Lyxproblem. Och lamporna blir nog snarare modernare. (Tomten, hittar du en ensam - original antik järn golvvariant - Jieldé utan ägare så kan jag erbjuda ett hem.) Ett vitrinskåp har jag drömt om länge, men har haft icke picke plats här hemma i radhuset. Men nu, nu skall det få stå ett fint vitrinskåp i ett hörn nånstans. Jajamensan. 
Men det finns ju en snygg kakelugn också i nya hemmet, hur blir det då? Jag tror nånstans så här som moodboardet ovan. Kakelugnsbilden från Sköna Hem visade jag häromdagen här. Jag har en smakskala som går ganska brett mellan klassiskt och modernt. Ska bli så kul att hitta en skön personlig balans mellan dessa poler klassisk/vintage och modern. Igen. Här mixar jag redan dessa smaker men i ett modernt hem - men i nya hemmet skall denna (samma) mix blandas i sekelskiftesarkitektur. Måste kanske betona annorlunda då för att det inte skall bli mossigt? Och hur blev det med kakelugnskrocken? Kanske vitrinen i matrummet då? Aaaa vad mycket roligt jag har framför mig :))) En inredningsarkitekt/inredningsgalen som flyttar till ett nytt hem är nog som att släppa ett sockerberoende barn lös i en godisaffär. Var ska jag börja? Chalallalalalalaaaaa. Allt på bilden finns på Ilva, som står för inspirationen idag. Exemplarisk tavelhängning också måste jag säga. Typ som jag har idag, bara att ta med och hänga upp igen. Trevlig lördag på er vänner!


Bild 1 Ilva, 2 Sköna Hem, 3 Ilva

1 kommentar:

  1. Jag tycker om smaken i din blogg. Jag ägnar mig i omgångar åt att försöka få ordning på mitt hem, men jag orkar bara göra det i perioder. Jag har letat mycket inspiration och blev glatt överraskad av bilderna och inläggen hos dig.

    Grå färg tycker jag är härlig, men jag har haft hemskt svårt att hitta någon grå som ser riktigt grå ut för mina ögon, då grå har en underton. Just nu har jag blå/lila underton, på väggar och tak, men där jag har mest "grått" på väggarna uppfattar jag nu som blått. Särskilt som ljuset påverkar. Det ska jag måla om till "vitt" (lila underton) när jag orkar.

    Ett till projekt är ett "skrymsle" (190 cm brett, och lagom djupt för en jacka) i vardagsrummet jag jag göra om till förvaring. I mitt sökande efter dörrar till det så hittade jag bloggen. Där har jag också svårt att bestämma färg. Usch. Men sen hemskt svårt med stil på dörrar, handtag, med mera, så att det passar i ett vardagsrum och inte ser ut som ett kök eller billigt förråd. Tror jag också lider av lätt besatthet av att allt ska vara utmätt enligt det klassiska gyllene snittet, och det underlättar ingenting i min redan långsamma framskritt! :-D

    SvaraRadera