söndag 16 december 2012

STILSTUDIE I GRÅ VÄGGAR MED VITA FODER - OCH LITE BESTLITE IGENJa..... jag veeeeet att det är tredje advent. Och jag ska säkert uppmärksamma det också vad dagen lider. Men just nu till frukost har jag ramlat in på snyggaste miljöbilderna från Gubi/Bestlite, och måste bara spara dem här i min gigantiska cyberklippbok för egen inspiration (läs "inredningsblogg"). Har ju snöat in på och sitter just nu och suktar efter ljust grå väggar med smaskigt vita foder. Vintage modern mix. Lovely.
Och jag kan bara konstatera att en gammal kärlek dyker upp - igen! Just denna Bestlite, BL1, är nog den lampa som väckte min Bestlite kärlek nån gång i början på 90-talet. (20 år sen?? Hur gammal är jag egentligen??) Undrar om den heter BL1 för att det var den första Robert Dudley Best designade? Troligen. Att det är original funkis, 30-tal, och ändå passar i alla miljöer från sekelskifte till funkis till nymodernt gör den ju bara än lättare att älska. En sån får det bli framöver. Men först ska nog de två sänglamporna få komma upp ur sina kartonger och upp på vägg. (Har man flyttat i huvudet i två år så skedde ju en del inköp till hemmet som inte finns än...)
Häftig arbetsplats, med ett väldigt udda och urläckert arbetsbord. Med dessa bilder på näthinnan ska jag avsluta frukosten - och önskar er en skön söndag! Ses senare :)PS Jag fick en läsarfråga om grått också, att det ofta har en underton och därför antingen skär sig eller drar iväg åt ett håll i nyans (blir lila, blir grön osv). Ja, så är det med grå om man väljer en grå som har ton i sig, dvs har ett NCS nummer som slutar på en bokstav som indikerar färg. Exempelvis 0502-Y där den sista indikerar att det är en grå med gult (-Y) i sig. Och där andra bokstäver hade betytt: -B (blue), -R (red), -G (green) osv. Men väljer man en färg som slutar på -N (neutral) så har man inga färgpigment i, utan just bara grått. En mix av svart och vitt.


Bild Gubi/Bestlite

2 kommentarer:

 1. Vad i ... jag förstår inte hur jag missat det, men jag förstår ändå hur jag missat det. Jag är nybörjare och tittade på F&B (skräp), Little Greene, Fired Earth (tycker om Kevin McClouds serie) och Zoffany, vilka jag besökte igen efter detta men såg inga färgkoder på deras hemsidor. Oj, nu fick jag problem! Vilken färgtillverkare brukar du använda till att blanda ihop dessa färger enligt NCS kod? Nu vill jag nämligen måla om mer, eftersom det är enklare att arbeta med "ren" grå.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Åh, tack för fina bilder! Sitter precis och funderar på den grå färg vi valt till hallen. Och ser att den slutar på Y... Måste ta tag i det och välja en som slutar på N istället. Tack för infon!
  Är också helt övertygad om att vita golv- och taklister är det vi ska satsa på. Hade inte funderat på det tidigare, men färg på vägg kommer ju eg inte fram förrän den bryts mot vitt.
  Tack för många värdefulla inlägg, speciellt när man står i begrepp att totalrenovera ett 200 kvadratmeter stort radhus!
  /Susanne

  SvaraRadera