måndag 18 november 2013

SOBER OCH SNYGG NORDISK MODERN MIX MED INTERNATIONELL TOUCHJag älskar ju inredningsdesign i alla de former. Det blir mycket av den privata varan som egen konsult, men jag fullkomligt älskar design av public spaces lika mycket. Det som jag sysslade med när jag var på arkitektbyrå. Lägger in detta fina projekt idag för det gör mig så glad, det är fantastiskt fint och ganska mycket av inspirationen kan man applicera hemma om man gillar stilen. Färgsättningen, t ex, jag slåss själv med färgpytsar för att hitta den perfekta mellangrå som ovan. Materialkombos kan man också inspireras av, som det grå + blå textilier + mässing + koppar + marmor. Och de fina Gubi/Bestlite  lamporna! Gubi har varit med och levererat mycket av produkterna, som Beetle stolen, och italienska GamFratesi står för designen. Lokalen är en restaurang och jazzklubb i Köpenhamn (var annars). Stilen beskriver de som "modern mix understated Nordic with subtle details of international touches". Låter kanonsnyggt bara det :) Se och njut!


Bild via Gubijournal

3 kommentarer:

 1. Sååå snyggt! Å se, på bild 4 uppifrån, ser man en lite skymt av fina NUB/ Patricia Urquiola :) Kram på dig min fina fd. kollega / K

  SvaraRadera
 2. Hej Karin! MIn fråga rör inte detta inlägg, hoppas det är okej. Kom hit när jag googlade på "efterbehandla lutat golv". Ser att du i april funderade på att vitluta och sedan såpa ett golv men hittar ingen uppföljning. Det jag letar efter är information om hur jag på bästa sätt behandlar mitt nyss vitlutade golv innan jag såpar det. På dunken står det att man ska "torrborsta". Jaha? Vilken slags borste? Hur får jag bort det vita dammet? Kan jag våttorka golvet innan jag lägger på vitsåpan?
  Skulle vara väldigt tacksam om du kunde svara!
  Vänliga hälsningar/Laila

  SvaraRadera
 3. Hej Laila, jag har inte hunnit så långt som att slipa golven än :) Så jag har inte följt upp den tråden, och det blir nog inte gjort i år ens då det finns många furugolv att göra... Men, jag tror att torrborsta menas med en gammal klassisk skurborste, helt ren och torr, som "slipar" bort det överflödiga och nästan sandpapprar golvet med sina strån. Du behöver inte våttorka innan, du tvättar golvet som vanligt , vatten och såpa, och så våttorkar man efteråt.
  Lycka till! Karin

  SvaraRadera