måndag 25 november 2013

ETT FLICKRUM - OCH DEN PERFEKTA RÖDA TRÅDEN
Hej nya vecka! Längesen jag hann kika på barnrumsinspiration, troligen för att jag varken haft uppdrag kring det eller ens kommit så långt här hemma i renoveringen. Men icke desto mindre är det roligt när man stöter på fina bilder att stoppa i inspirationsmappen för framtida bruk. Dessa fina bilder på ett flickrum visar en färgkarta som är helt fantastiskt snygg, och min favorit all times för tjejernas rum. Färgskalan går i vitt, gråskalor, dämpat rosa-puderrosa-ballerinarosa, och en och annan guld-beige-trärent-värmande accent. Sobert - och gör både mamma och dotter nöjda på samma gång kanske?
Fina lampan finns hos Muuto, och prydliga nallar på rad i en hylla som även fungerar nästan som tavla med sin ryggtavla i rosa.
Bostaden lyfter även det rosa temat på andra ställen i huset. Och det finns mycket svart, men de bilderna är redan välrepresenterade på andra bloggar så jag lyfter dessa rosa bilder istället :)

Så här extremt väl sammanhållet blir det ju bara när man inreder en bostad i alla rum på en och samma gång. Och det sker ju aldrig i verkliga livet. Men icke desto mindre är det en nyttig läxa att se att när man väljer utifrån en eller ett par favoritkulörer när man gör sina inköp för hemmet, så blir det en mycket väl sammanhållen röd tråd i hemmet. Det ena rummet vävs ihop med det andra till nästan overklig harmoni. Vill du ha sådan här total harmoni i hemmer: skala av dina val, och välj utifrån några basfärger (vit, grå, svart eller beige eller flera av dem), och lägg till färgaccenter som du gillar (exempelvis rosaskala som här), gröna växter passar alltid in, och så sist men inte minst två trätoner (en ton för golv och ett för möbler eller andra detaljer som fönsterbågar). Resultatet blir då enkelt, vackert, sobert. Design står Ewa Lilja Löwenhielm för, i samarbete med Fantastic Frank. Hela bostaden ser du här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar