lördag 14 december 2013

ETT VACKERT JULHEM - VITT GRÖNT SILVER OCH JULSTILLEBENHej lördag! Idag blir det ett besök i ett danskt julhem. Fantastiskt sobert vackert och välbehagligt. Här bor utvecklingschefen på Illums Bolighus så visst förekommer det både Skandinaviskt säker smak och designklassiker. Vardagsrummet vackert i grått och vita snickerier, med en härlig grön gran.
Kubus i guld. Ah, så jag älskar den. Så snygg, men då den är förgylld på riktigt så kostar den en slant. Stillsamt julstilleben helt i vitt med doftljus och annat i fönstret, samt fina stjärnor i upprepning i fönstret.
Inte ett danskt designhem utan deras klassiska vackra Musselmalet! Återigen små enkla julstilleben, små upprepningar om två och tre i fönstret.För att inte få så roddigt och ha julpryttlar överallt är det smart att samla dem på en bricka. Den kan då flytta mellan ett soffbord, sideboard, eller där den nu får plats. Bricka med uteslutande vitt, silver och grönt. Och lite naturbrunt som kottar och trä.


Den jättebuketten mistel var grymt snygg tycker jag. Jag fingrade på ett gäng mistlar i blomsterhandeln i år, men det bidde ingen alls faktiskt... Men skulle det ha blivit någon, hade det gärna varit en hel bukett så här!
T o m ett litet julstilleben utomhus. Prydligt uppställt på en bänk. Jag gillar de där klockorna som pendlats ned från taksprånget. Trevlig lördag på er, i morgon redan tredje advent! Hela hemmet är en artikel ur Bo Bedre, fotograf Pernille Kaalund och kan ses i sin helhet här.Bild Pernille Kaalund/ Bo Bedre

3 kommentarer:

 1. Tackar för detta fina inlägg!

  SvaraRadera
 2. Oh, nu fick jag vatten på min kvarn - har liknande färgsättning (vita lister/gråa väggar) och funderat på grön som accentfärg. Blir väldigt sobert. Fyll gärna på med mer grön inspiration =)

  SvaraRadera
 3. Tack själv att ni kommenterar :) Gillar när jag har läsare som hörs!
  K

  SvaraRadera