onsdag 13 januari 2016

NYBYGGNATION I STILSTRAM MODERN NYFUNKIS
Hej onsdag! Idag har jag hunnit kika lite runt på hemnet, det var väldigt länge sedan nu. Jag fann detta otroligt spännande projekt, en nybyggnation på Solsidan i Salstjöbaden. Arkitekten är Max Holst, och stilen är starkt nyfunkis - det är strama linjer, och många vackra funkisdetaljer inspirerade från 50- och 60-talsfunkis. Speciellt fönsterbågarna i trä runt fönstersättningar som går från vägg till vägg känns 60-talsinspirerat. Men i så mycket modernare version, uppdaterat 2000-tal. Elegant och stilstramt. Ovan vardagsrummet med dubbel höjd och utsikt mot havet, samt med uppgång till halvplanet ovanför med kök.
Grått är det nya vita, kan man lugnt konstatera. När till och med nybyggnationer lämnar de allhärskande vita väggarna bakom sig och går över till grått.
Spännande arkitektur där insidan förbinds fint med utsidan genom de bärande balkarna som fortsätter inifrån och ut på balkongen. Just fasaden och huskroppen bär drag av tidig originalfunkis (30-40-tal) med sina stora vita kubiga volymer.


Sovrum med fantastisk sjöutsikt, och ett solljus på bilderna som måste gjort fotografen väldigt lycklig.
Ilse Crawford för Ikea dagbädden i gästrummet. Och fönsterväggar i sovrummen med makalös utsikt. Alla bilder ser du här.
Bild via Wrede
2 kommentarer:

 1. Fantastiskt hus på en likaså fantastisk plats! Huset är förstås stylat för försäljning men det är synd att vardagsrummet är möblerat längs väggarna, det ger intryck av offentligt rum.
  Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det fantastiskt! Och magiska bilder tycker jag. Jag gissar också att hemmet är rymligt försäljningsstylat, och kommer att möbleras på ett annat sätt när någon bor där. Det finns ju ytor att möblera lite hur man vill där i vardagsrummet :) // Karin

   Radera