torsdag 28 januari 2016

VÄGGAR I KHAKI, BEIGE OCH GRÖNT
Hej torsdag! Nu när det inte finns en enda vägg på hemnet som inte är ljusgrå, så tror jag bestämt att jag anar en vidareutveckling och förnyelse på gång. Inte helt strikt grå-grå-grå väggar, utan jag upptäcker och ser mer grå väggar som drar i khaki, beige, grönt (eller blått men det har vi sett hela hösten) i mina inspirationskanaler. Och väl är väl det, att ha hela hemmet i samma ljusgrå nyans (och grå som skulle vara en reaktion på det stela samma-samma-vita) kan bli lika stelt och uttröttande som när det var helt vitt. Ja, trenden går absolut mot fler nyanser i hemmet, och att låta rummen ha lite mer filkänsla som förstärks i subtila nyansval. Inte 90-talbombastiska färgbyten för varje rum, utan mer en symfoni av närliggande nyanser som tillsammans skapar ett väl inrett och behagligt hem. Egentligen en ganska klassisk inredningstradition.... Jag har ytterst små men ändock uppenbara nyansskillnader hemma i hall-trapphall-vardagsrum-tv-rum, och desto större skillnad i sovrummet som är ordentligt mörkt. Denna bild från Layered visar egentligen deras fantastiska matta, men jag kikar på den superba stylingen och väggfärgen - och hänförs. En fantastiskt fin nyans på väggen som drar lite i grågrönt eller khaki, som jag försöker prova fram i min hall och trapphall. Men det blir en miljard färgduttar på väggarna som vanligt, för utrymmet är blågrön-skuggigt på dagtid i dagsljus och blir gult i kvällsbelysningen. Så det är helt omöjligt att välja en nyans som inte blir ful och fel antingen på dagtid eller kvällstid. När jag ger min in i nyansträsket så inser jag ju varför vi gick med 15 år med vita väggar. Det är så mycket svårare att välja nyanser! De bråkar och lever med efter dagsljus, mängd fönster, typ av belysning, mm mm. Ja, men med denna bilden på näthinnan så jobbar jag vidare. Får se var vi landar. Trevlig torsdag på er, regnet till trots!


Bild layered3 kommentarer:

 1. Tack för en fantastisk blog! Två frågor :) Vore det snyggt att kombinera 0502 y dörrar/fönster/foder/lister med 0501 y väggar? Jag gillar inte stockholmsvitt men då vårt hus har norrläge till stor del oroar jag mig över att det ska bli för kallt med 0500 n överallt.

  PS. Om du skrev ett inlägg om supersnygga heltäckningsmattor liknande bilderna ovan skulle jag läsa med stort intresse! (Var kan man hitta liknande till exempel?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja jag tror absolut att du kan ha 0501-Y på väggar för att ha dem lite varmare. Men frågan är om du kommer att se så mycket skillnad till fodren, om de är 0502-Y. Troligen kommer de bara att uppfattas lite annorlunda i gulhet pga att de är en annan glans/ett annat material. Mörkhet kommer inte att skilja alls, 05-siffran är mörkheten i båda. Och om du inte gillar stockholmsvitt varför ha det på snickerierna... I så fall låter det som att du skall ha 0501-Y på både väggar och snickerier, och vill du ha en mörkare nyansskillnad på väggar och snickerier får den mörkare vara 0801-Y eller t o m 1002-Y... Du får prova dig fram :) Lycka till. mvh Karin

   Radera
  2. Och mattorna; de kommer ju från Layered precis som det står i texten :)

   Radera