måndag 24 januari 2011

GULDKANT I HEMMET


Bild Sköna hem

Det har ju talats en del om lyx och flärd, och nyheta nyansen guld inför trendåret 2011. Hittar ett reportage som visar ett sådant hem. Det är hemma hos en viss herr Kern, av smyckesdesignföretaget Dyrberg-Kern. Och är man smyckesdesigner så är man. Ett hem fyllt av lyxiga ytor som blankpolerat och guldramar, men med en väl avvägd balans så att det inte är kitschigt. Förutom gäst-wc då, men det är ju en sån är till för ;)Blanka ytor i köket, stora tavlor. Lyx - check. Flärd - check. Trendigt - check.


T.o.m årets trendfärger korall och turkost har han fått med. Kille med koll. Men glöm inte - lyx är framförallt känslan för tingen; att man har en relation till dem, tycker om dem och de har en personlig historia till hur de hittade hem till dig. Deras kostnad har inget med saken att göra. Så ett par vackra penslar som ovan kan vara lyx, även om de inte kostat en förmögenhet. Det är massproducerat som är ajabaja.I sovrummet fortsätter det vitlackade trägolvet ut i en altan av silvergrå lärkträ. Och inte ett danskt hem utan en Bestlite lampa! Ett vitt exemplar bredvid fåtöljen.


Och så en gäst-wc för en smyckeskung. Guldramar som tar över rummet så att det inte kan uppfattas annat än som ett kitschigt, glimten-i-ögat-grepp som faktiskt funkar i ett sånt här utrymme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar