måndag 3 februari 2014

NYHETER FRÅN SUPERFRONT


 


Hej Stockholm Design Week! Denna vecka sparkar Stockholm Furniture Fair igång, och jag skall försöka hinna ut till den om jag hinner. Nyheter är det gott om, bland annat kommer Superfront (de som dressar dina IKEA luckor i budgetvänlig lyxförpackning ni vet) ut med lite nyheter lagom till denna vecka. Serien Naked är omålad mdf, lackad, och så här säger Superfront själva om det

"MDF as a material, consists of closely compressed fibers that create a sort of warmth and life in a room, just
like a piece of vintage furniture can do. It plays incredibly well with our metals, but also with the colors in our collection. It's kind of "Industrial chic" if you ask us."

Nyhet för i år är även Dice, tärningsformat handtag som finns i mässing, koppar och stål.
Och, så klart, kommer de ut med en ny färg. Årets nykomlig är ljust pastellig glassig (som i "glass" inte "glassiiiiiiiiiiiiit") och heter Lime Pie Yellow. Lovely somrig eller hur?Bild via Superfront

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Din blogg har seglat upp som en superfavorit och har varit en stor vägledare i vårt hittills största projekt (om man bortser från det ständigt pågående två småbarn-projektet :) Vi har köpt en ljuvlig 30-tals våning på Östermalm som dessvärre var i katastrofalt skick. En fd hyresrätt som aldrig fått ngn kärlek alls, mer än på 70talet då man rev ut originalkök och kaklade på (!) befintligt kakel i badrummet. Vi har fått ta ett helhetsgrepp alltså och har anlitat en byrå som gjorde ny planritning och sen dess har våra hantverkare slitit så svetten lackat i några månader.

  Hade vi anat alla beslut vi skulle fatta under processens gång vettesjutton om vi slagit till :D Men som sagt, din blogg har varit en stor trygg famn att landa i! "Ska vi bygga in garderoberna med sockeln" "Karin säger ja" (vi är på firstname basis med dig nu) "Ska vi ha S0500-N på de vita väggarna? "Karin säger ja!" osv :D För att inte tala om all badrums-inspo (tack vare dig kommer vi ha carrarrahexagon i två av badrummen!)

  However. Nu har vi kommit till den verkliga detaljplaneringen och särskilt då vårt sovrum. Det har en märklig form och lite märkliga hörn och vinklar (pga rör och annat som är inbyggt). Det är dessutom otroligt litet - en riktig utmaning. Lägg till att vi har två sängbord, två lampor och en säng som måste följa med. Vi diskuterar väggfärger, tapeter, osv osv. Vet att det är saker du debiterar för att kika på - men kanske kan det vara blogginläggsmaterial? :)

  /Katti

  SvaraRadera
 2. Hej Karin! Tycker du är fantastiskt duktig. Har mejlat dig för ett par veckor sen då jag hoppas kunna få anlita dig , då vi köpt ett nytt hus.
  Har inte hört något. Ska jag utesluta dig för att du inte har tid och har du iaf några rekomendationer på någon du tycker är duktig. Gärna i gbg-området.
  Med vänlig hälsning, Caritha

  SvaraRadera
 3. Hej! Har inte hunnit ögna igenom hela maillistan med förfrågningar då jag befinner mig i särdeles upptagen period just nu! Men jag kan hinna kolla igenom mailen med förfrågningar i nästa v, och komma med ett svar. :)
  mvh Karin

  SvaraRadera
 4. Katti: hahahaha, det var roligt, "karin säger ja". Nu fick jag skratta lite. TACK för att ni gillar min stil och mina inlägg, och roligt och det gläder mig att ni hittar svar här inne :) Lycka till med er renovering.
  PS Japp, beslut finns det endel....I alla nivåer, det är inte bara vägg och golv som man kan få för sig, det är ju ner till beslagsnivå, lampor, elluttag, ja det finns liksom ingen gräns ;)
  Karin

  SvaraRadera
 5. Katti, Märkligt att du ens kan föreslå som "blogginläggsmaterial". Det är risken med alla bloggar, att kunskapen ska vara gratis. Det finns ju många inredare/inredningasarkitekter beroende på omfattning. Har du råd att göra om har du nog råd att betala för platsspecifika råd också. Kunskap är inte gratis.

  SvaraRadera