måndag 11 oktober 2010

NYA RESIDENCE


Bild Residence


Ny vecka, nytt magasin

Härlig ny fräsch arbetsvecka framför sig, och idag dimper nya numret av Residence ned i lådan. Ett reportage jag gillar i nya numret är detta hem från Lidingö i Stockholm. Har sett det förut, i Elle Interiör eller var det Sköna Hem? I vilket fall förstå man varför, hemmet är väldesignat och har en stark röd tråd - eller "koncepttänk". Varje rum är i två toner, typ svart-vitt fast där man byter ut svart mot valfri färg. Så rummen är lila-vitt, grön-vitt etc. Mycket välgjort och snyggt är det i alla fall. Ovan hallen som går helt i svartvitt, med marockanskt betongklinker på golven och bröstpanel omtolkad i modern form. Istället för panelplankor är det en hel skiva som målats svart.
Vardagsrummet i grönt och vitt. Lägg väl märke till mattorna i hemmet, de är alla designade av den boende i hemmet, formgivaren Viktoria Hamberger via hennes mattföretag Glowb. De är så snygga, ser ut att vara i ljuvlig kvalitet också.Rosa-vitt rum, och intill det lila-vita matrummet. Återigen egna mattor från Glowb.Verkligen fin känsla för färgkombinationer, även om rummet har en enda färgställning så är det inte stelt eller "sprayat i en färg" utan det är ett raster av färger som passar väl ihop och ger ett djup tillsammans. Fantastiskt som inspiration.

Önskar dig en trevlig start på veckan!

3 kommentarer:

 1. Vilka fina rum! Har inte tänkt på att man kan blanda nyanser istället för färger.

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  Jag vet inte alls hur det kommer sig att jag aldrig hitta in hit förrut :) Roligt att se en inrednings arkitekt som bloggar. Vet inte många svenska sådana bloggar, förrutom din nu dvs :=)

  Nu blev jag nyfiken...ska kolla igenom dina äldre inlägg.

  SvaraRadera
 3. Hej, och välkommen hit :) Kul att du hittat min blogg.
  Karin

  SvaraRadera