onsdag 3 november 2010

HALL DESIGN


 Bild sköna hem

Hallar kan vara svåra att få till bra. Det skall samtidigt vara funktionellt, kunna ta "stryk" och smuts, och inte vara en stök-chock när man kommer innnanför dörren. Helst snyggt och ett "välkommen hem till oss- statement" också. Hittade denna bild i nya Sköna Hem, och den är exeptionellt planerad tycker jag. Ett roligt intryck när man kommer hem, och fullt av funktion. Och ändå inte rörigt. Den smala platsbyggda långbänken utmed ena sidan tjänar många syften: sitta på, få in lite textil och tapet i nischen, lådor under. Troligtvis är den bara runt 30 cm djup men det räcker i en hall. Man har dessutom breddat hallen med en jättespegel på motstående vägg. Jag har lite så här hemma i min hall, om man bortser från färgsättningen och att min bänk inte är snyggt platsbyggd.

Nu är jag inte jättesvag för grönt, även om det piggar upp, och inte rislampor heller. Men Josef Frank tapeten gillar jag, det är draperiet som blir för mycket för mig. Jag hade nog ändrat dessa två alternativ i denna hall och gjort det så här

5 kommentarer:

 1. Ah, snyggt, Gillar din bild bättre, den är mycket lugnare och passar mig bättre. Ljussättning ute är något jag funderar över varje dag nu när det är mörkt på kvällarna. Det är väldigt svårt.

  SvaraRadera
 2. Tack, ja det är ju nästan giftigt på den första bilden... :)

  SvaraRadera
 3. Tyget liknar onekligen Windows, men mönstret skiljer sig en hel åt. Det ormbunksliknande bladet återfinns t ex inte på orginaltyget. Vad är det för tyg egentligen?

  SvaraRadera
 4. Letar efter tyget o tapeten. Någon som vet var jag får tag på dem?

  SvaraRadera
 5. Tapeten är ingen tapet alls, utan ett tyg från Zoffany som heter Water Garden. Det går inte att få tag på längre, och fanns som sagt var bara som tyg.

  SvaraRadera