tisdag 15 maj 2012

LÅT TRÄBORDET FÅ NYTT LIV MED MARMORSKIVAJag har ett klossigt träbord, som vi verkligen gillar. Men bordet gillar inte oss. Eller, det gillar inte hur det blir behandlat av tre barn och våta trasor dagarna i ända. Att det blir slagmärken och uttorkat trä är ju en underdrift. Det borde oljas så mycket oftare än vad jag orkar. Men jag har en plan. Den dagen vi tycker att barnen har slutat rita på bordet och dänga tallrikarna mot detsamma, då kanske bordet kan få nytt liv med en vacker marmorskiva på sig. Man bara beställer en från stenhuggeriet och lägger på. Eller bara och bara, man tar väl hjälp av ett par pianoflyttare och låter sen bordet stå. För en sån här skiva kan väga ett par hundra kg... Men visst är det vackert!

Bild Per Jansson


2 kommentarer:

  1. Hej,

    Vill också göra samma sak men har problem med att hitta ett bord som tåler en tung bordsskiva i samma storlek som på bilden. Var är detta bord ifrån? Och har du förslag på bord som tåler en så hög belastning?

    SvaraRadera
  2. Jag tror att bordet måste vara stadigt som det ovan, med tjocka raka ben i varje hörn. Varje form av kryssbord går bort alltså, samt smäckra bordsben. Liknande bord som ovan finns bl a på Mio och Folkhemmet.
    Karin

    SvaraRadera