måndag 21 maj 2012

DAGENS CARRARA.......jag kan ju inte motstå att lägga in denna bild på carrara i köket, även om det dryftas huruvida det verkligen håller (repor, rödvin, vinäger...) Ni vet, vissa dagar vill man inte ta in för- eller emot, eller hur funtionellt det är, eller bu eller bä eller ditt eller datt. Man vill bara slappna av, sluta tänka och ha det fint en stund. Så i just detta inlägg skall jag bara ägna ögat en karamell. För. Det. Är. Ju. Så. Vackert! Och det är en sån dag.


Bild Residence mäkleri

8 kommentarer:

 1. Äsch!
  När jag var tonåring läste jag i en engelsk ordbok om "beauté de diable" (säkert inte rättböjt, är kass på franska), vilket tydligen innebar de kvinnor som var attraktiva bara för att de är unga, medan när de blir äldre ser väldigt alldagliga ut.
  En kvinna som är vacker på riktigt fortsätter dock att vara vacker fastän hon får rynkor och pigmentfläckar et c.
  Så brukar jag tänka om t.ex. marmor eller bedagade miljöer: trots alla fläckar och slitenhet ser man hur oerhört vackert det är i grunden, och något som är vackert i grunden är en glädje för alltid, trots sina små mankemanger här och var...

  SvaraRadera
 2. Hej, Ja väldigt vacker bild! Vi funderar att skaffa Carrara marmor i vårt nya kök. Undrar om du vet om det finns det olika sorters Carrara Marmor? Och isåfall vilket är bäst att ha som bänkskiva, snygg och prisvärd?

  SvaraRadera
 3. Ja, det finns Carrara i olika grader, A,B, C som refererar till graden av vithet och hur pass ådrad den är. Grad A är vitast och därmed dyrast, både B och C är fortfarande vackert (om man gillar ådringen) och mer prisvärt. Vilken som är snyggast avgör ni, hur vit eller ådrad ni vill ha den. Skulle tippa på att denna bild motsvarar grad B, alltså ådrig men visst är det fint?

  // Karin

  SvaraRadera
 4. Ok, tack snälla för svaret! Jag har haft svårt för marmor just på grund av ådringen. Men denna bild och vissa marmor är så vackra, därav vårt intresse att välja det istället för granit eller kvatrs som tanken var från början! Gillar din blogg!

  SvaraRadera
 5. Då är du som jag, ganska vitt och marginell/fin ådring går bra. Då ska du hålla dig till A-B graderna. Eller granit som också är väldigt fint - men där blir stenen väldigt prickig när den är högpolerad, och mycket vackrare och jämnare i tonen som aningen matt... // Karin

  SvaraRadera
 6. Ja och då blir det inte så stökigt! Känner du till någon leverantör som kan leverera en A eller B grads marmor? Ringt till två ställen men tyvärr kände inte till graderna. tex stenmagasinet. Vet du någon granit som skapa samma känsla som marmor? Jag var inne på kvarts Aspen med, vad gillar du den? Köket är offwhite.

  SvaraRadera
 7. Om man tittar på en global stenhandlare så ser man att det finns oändliga variationer på Carrara,

  http://globalstonemarket.com/en/applications/search~~bianco-carrara-c~a5a0dc60cb71c91e74825df88ed1aed3---2728cbfc51c4eede67a053df3e783f08--en.html

  där det talas om grader B, C, CD, D osv osv. De flesta stenhandlare köper kanske bara in sin sten och ifrågasätter kanske inte olika renheter? Men det finns, och olika färger finns, beroende på stenbrott osv. Men det är ju överkurs förstås, det viktiga är att man köper all sin sten samtidigt och inte fyller på några veckor senare då kan det vara ett annat stenblock och bli en annan färg. Det är det enda man behöver komma ihåg. :) Kvarts är ju väldigt hållbart, och därför jättebra i kök!

  Karin

  SvaraRadera
 8. tack snälla! jag förstår, jätte intressant länk!

  SvaraRadera