fredag 21 september 2012

SKÖN HOTELLDESIGN - FREDAGSESKAPISMHej fredag :) och helg! Jag har nyligen fått förfrågningar om att designa en restaurang, och en reklambyrå. Just nu pysslar jag ju annars mest med mindre uppdrag i form av privata hem. Men den kommersiella designen - hotelldesign och restaurangdesign - påminner mig om mina dagar på arkitektbyrå och det var kul det med. Då måste man tänka konceptigt och man ska hitta speciallösningar på allt från specialritade möbler, lösa möbler, gardinupphängningar, hitta schyssta färg-och materialval för vägg golv, en udda lösning för sängen, garderobslösningen, konst, komplett urval belysning etc etc. Och presentera detta för kräsna hotelldirektörer. Oh! De flesta hotell har stora tjocka designmanualer man måste uppfylla, där det står exempelvis "2 st konst på väggen, en stol med karm, en stol utan karm, en stoppad stol, sänggavel, belysning, väskbänk, strykbräda....." ladiladilaa och alla dessa funktioner skall in i ett och samma lilla rum. Och bli snyggt. Och nytt och piffigt och wowigt. Himla roligt. Jag kan sakna hotelldesignen ibland (även om jag just nu är väldigt glad att jag har upptäckt min nya passion heminredning för privat miljö). Men så här inför helgen, och med drömmen om att kanske komma bort en stund, så har jag tittat runt på lite cool hotelldesign. Och hittat detta, slickt och trendigt, hotellet Scandic Grand Central i Oslo. 
Hotellrum har nästan alltid samma planlösning, för det finns inte så mycket att spela på... Säng mot långväggen check, skrivbordet borta vid fönstret check, matta check, sänggavel check, tv som man kan se från sängen + skrivbordsstolen + fåtöljen (DET var jobbigt att få till när bara tjock-tv fanns vill jag lova!!) ... I detta rum har man ton-i-ton golv väggar och gardiner. 
 Ett enkelt badrum i samma ton. Snygg ton på det grå kaklet.
Detta hotell hade schysst budget, man har fått välja Jiélde lampor och allt!! :) Och i fönstret ett exemplariskt exempel på voile (tunn gardin) för insynsskydd, arkitektstyle från golv till tak framför fönsternischen. Trevligt med de två industrilamporna som tar lite uppmärksamhet i det som annars skulle vara ett högt tomrum. Det gör soffgruppen mysigare och mer betonad. Och givetvis skall man ha olika rumssorter, svit, små rum, enkelrum, twin rum och dubbelrum... Och ibland får dessa olika färgskalor. Ovan ett vitt och ett svart rum. Det var dagens eskapism, jag ska ingenstans. Jag ska jaga lösa trådar och sista detaljer till mitt icke-färdiga-renoveringsobjekt-slash-trasiga-hem som jag inte bott i sen i midsomras. Men nu - fredagsmyys :) ha det bra!Bild Scandic Grand Central


1 kommentar:

  1. men vad kul....lycka till!

    Pernilla På Piazzan

    vet du om att du har ordverifierigen på ? ..men du kanske vill ha det så ...*ler.

    SvaraRadera