måndag 29 oktober 2012

SITTBÄNK I KÖKET FÖR ATT SKAPA YTAHej nya vecka! Jag har precis ritat klart en omvandling åt en kund, en lägenhets-2a som skulle slås ihop med en annan 2a och bli en 4a. Fast det blev en 5a, för den ena köket kunde ju tas bort :) I nya köket önskades en köksö, och det gav ett bra arbetskök men lite trångt kring matplatsen. Hur gör man då? Jo, ett smart tips om man jagar decimetrar i köket är att använda en sittbänk iställer för stolsrad.
En stolsrad behöver plats att dra stolarna ut och in, och att man inte känner sig inklämd när man sitter. Jag har som absolut minimum 700 cm mellan vägg och bordskant, och det är i minsta laget redan. Avståndet till köksön är 0,8 m.


Låter du bygga en sittbänk av köksskåp, exempelvis 50-60 cm djupa skåp, så vinner du lite viktig plats. Du har bänken upp emot väggen, med kuddar som ryggstöd. Och bordet kan du dra ända in emot bänken (om du har bordsbenen indragna under bordet, eller att bordet är lite längre än sittbänken). Du kan till och med ha lite överhäng, man "kasar"sig ju ändå in på sittbänken och det kan vara skönt att inte ha bordet så långt ifrån när man sitter. Avståndet till köksön blev nu en hel meter! Det var dagens tips.
Bild 1 lånad/hittad här, ritningar studio karin 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar