tisdag 30 oktober 2012

VÄLDESIGNAT MODERNT TRÄHUS I SKÄRGÅRDSSTIL
God morgon igen! Inte en frukost utan hemnetsurfing. En pinfärsk bostad har kommit ut i krokarna, och den var så fin att jag måste lägga in den genast. Det är på Älgö utanför Solsidan, så bostaden kör modern skärgårdsstil. Helt fantastiskt väl genomförd. Snygga möten och detaljer. Och det bästa av allt är att insidan matchar utsidan så bra. Invändigt "modern" spont; helt slät och rak, och utan lister i vare sig hörn eller i tak. Infälld belysning och ursnyggt grått stengolv. Älskar detaljen att man ser ut i markplan i den lilla rutan rakt fram, och där ute ligger grått grus som en direkt fortsättning av den grå stenen på golvet inne.
Köket har öppet till nock, med synliga balkar i vitt. Ett svartlaserat furugolv som troligen var svartare en gång när det var nytt. Det blir lätt så med mörkare färger. Men jag gillar den där patinan golvet fått, den är s*itsnygg rent ut sagt. Ett bra exempel på tomt-bord-stilleben; två ljusstakar, lite upprepade materialval och olika höjder.
Köket rockar i svart och i modernt snitt. Den öppna spisen har samma sten som vardagsrumsgolvet. Och den lilla byrån som står bakom murstocken - så snygg kontrast. Tittar man i badrummet så har man exakt samma färgskala; snygga moderna linjer och vitt, svart och den mörkare trärena (ser ut som teak).
Ovanvåning med uteslutande spont. Och så en läderlindad lampfot, apropå mitt tidigare inlägg :) Och ett snyggt barnrum som inte är för pluttinuttigt.
Det är inte alltid jag bryr mig om att visa husets utsida, men denna gång var det så otroligt välmatchat interiören, så ni får se den med idag. Modern funkis kan man nog kalla proportionerna, men klädd med träpanel så här så ser det mer ut som en cool översättning av gamla trähus. Fasadfärgen är järnvitriol.
 .....Och titta här! En sån perfekt snygg friggebod på tomten, som direkt svar på husets stil och proportioner. Fast i vitt som en egen kommentar. Åh så snygg. Hela husets annons ser du här.


2 kommentarer: