lördag 27 oktober 2012

SÅ SNYGG ATELJÉVÅNING I MODERN-VINTAGE FUSIONNämen ni anar inte hur snyggt de här var!! Jag får adrenalinpåslag av så här bra inredningsarkitektur. För det är vad det är, denna ateljévåning är inte inredd med lite färg och duttelidutt - här har garanterat en arkitekt/inredningsarkitekt varit framme och specialritat allt från kök till lampupphängningar till hur väggarna skall färgsättas. Eller så bor det en otroligt inredningstalangfull människa här? :)
Sekelskifteshus med magnifik takhöjd, för att tala mäklarspråk. Jag skulle gärna uttrycka det som "OMG!" . Jag älskar hur färgerna på väggarna poängterar de olika ytorna, som egentligen går ihop i varann i en öppen planlösning. Ljusgrått på de höga väggarna som är matsal och vardagsrum, och med vita bröstpanelsnickerier under fönstren och utmed hela väggen. Dessa väggar är också original/sekelskifte. Och så möts det i en snygg "likadan fast tvärtom" färgställning i det moderna köket under entrésolplanet: vita väggar med en målad grå kant. Lägg märke till att den målade grå kanten har exakt samma höjd som den klassiska bröstpanelen. En modern tolkning av det arkitektoniska klassiska som huset har. I perfekt möte. Ooohh det är så bra att jag får gåshud :)Galet snygga matsalsmöbler. Svarta Eames DSW/Side chair och ett riktigt snyggt bord till det, trä med snedställda ben. Precis som Eames-benen. Så välmatchat, men ändå med lite "drag" i o m den svarta kontrasten. Arco Lamp av Castiglione/Flos ser ut att vara designad enkom för detta hem den står så välplacerad där. Gillar tavlan jättemycket, de är coola sådana där gamla gedigna målningar som egentligen kunde vara tantsnusk i helt fel miljö! Men här, så rätt och trendig.


Det moderna köket som är som en tolkning av sekelskiftespanelen. Sideboardet i trä ser ut att vara exakt samma som matbordet, men med ihopvikt bordskiva. Så kan man använda det som långbord ihop med det andra när man är många. OCH ha ett snyggt sideboard däremellan. Smaaaaart :)
Det är framförallt köket som känns arkitektritat! Det är infällt med ramar och täcksidor och är väldigt välplanerat. Hmm, den där grå kanten, den talar verkligen till mig...Loftet eller entrésolplanet, där man ser den häftiga lösningen för taket. Eventuellt har man belysning bakom här, eller så är det en textillösning som skall dämpa akustikproblem (ekoljud) eller skapa mysigare atmosfär i det enormt höga rummet. Eller troligen allt på en gång.
Smart infällt fönster, och en glasbox över sekelskiftesnischen som kom ivägen när man ville dra en vägg här. Allt är så proffsigt. Jag måste gå till början och titta en gång till :) Sen ska jag ta tag i mitt hem här det finns så mycket att göra fortfarande efter tillbakaflytten! Trevlig lördag på er go'vänner läsare :)


PS Vill du se hela hemmet hos Skeppsholmen klickar du här.
Bild Skeppsholmen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar