tisdag 23 april 2013

SVARTA OCH VITA BORD OCH EAMES STOLAR - OCH ATT MATCHA STOL OCH BORD
På pinterest (här) hittar jag en absolut favoritbild, som jag vet har funnits med i en Rum ID häromåret. Den bilden får mig att vilja måla mitt bord (som syns i detta inlägg) vitt. Och lägga en stenskiva i carrara marmor ovanpå. Men det är ju lite kallt med stenskiva som bordsskiva och dessutom lite hårt för barnen som fortfarande tappar och spiller glasen titt som tätt. Så stenskiva får vänta. Men det dressar naturligtvis upp ett träbord så att det blir fasligt elegant att titta på. Jag har dessutom vita stolar och det som gör att bord-och-stolskombinationen ovan är lite fräck att titta på är att de svarta stolarna bryter av mot det vita bordet.
Jag brukar alltid säga: När man matchar bord och stol är det bra om en detalj missmatchas (som i att de vita stolarna bryter av från det svarta bordet), samt att någon detalj matchas (som att både bordet och stolarna innehåller svart). Att ha allt samma lika och matcha för väl brukar bli lite tråkigt, så den viktigaste ingrediensen är nästan missmatchningen! Jag har ju vita stolar så jag bör måla bordet svart då istället för att inte ha allt i samma lika. Denna bild också hittad på pinterest (här).Bild pinterest


4 kommentarer:

 1. Hej, vilka fina bilder! Jag har ett vitt super Elips bord, funderar på att köpa Eames stolar till det. Vilken färg skulle passa bäst?

  SvaraRadera
 2. Hej, vilka fina och inspirerande bilder! Jag har ett vitt super Elips bord och funderar på att köpa Eames stolar till det. Är osäker på färg, svarta eller vita?

  SvaraRadera
 3. Jag tror att om du har Eames med metallben så kan du välja vilken färg du vill, eftersom metallen i benen håller ihop Superellips samt Eames med metallben. Skall du ha Eames med träben däremot så tycker jag att du bör hålla ihop dem med vitt, annars har de ingen besläktan med varandra alls. Lycka till!

  Karin

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vet att frågan är uttjatad, men har förälskat mig i ett brd som heter "Play" från Bruunmunch, och undrar om vita eames stolar skulle passa till, eller om du kan tipsa om andra passande stolar till bordet. jag har för övrigt ljusa väggar och svart klinker golv.
  Tack för en bra blogg!
  Tina

  SvaraRadera