tisdag 4 mars 2014

MODERNT BADRUM MED TYNGD OCH PONDUSHej tisdag! Att välja material i badrummet är en eftertänksam historia. Inte skynda och inte ta för vilda val, och inte ta för tråkiga förutsägbara bara vittvittvittochplatt på alla väggar och golv, och inte samma stil i alla hus. Fundera på om du redan har stenval i huset, i entrén, i köket, inne på ett wc? Försök att hålla en röd tråd i eventuella stenval i olika rum. Matcha antingen i samma färgskala (men närliggande ljusare och mörkare går bra), eller matcha ådring som exempelvis en ljus carrara med mörk ådring som kan gå ihop med en svartmörk marmor med ljus ådring. Här visar jag ett modernt badrum, med mycket fint stenval. Ganska kaxigt stenval också, annorlunda. Det är en marmor med kraftig ådring som ger ett levande uttryck. (Eventuellt är det Travertin Silver.) Givetvis bör man inte kombinera en kraftigt ådrad sten med en annan sten i samma rum, utan håll dig till enkla färg och materialval intill om du gör ett sådant här statement. En helvit vägg intill stenen lugnar badrummet, en vit vägg helt utan fogar eller linjer. En sida till ett förvaringsskåp. Golvet i samma sten som ena väggen. Man ska ha klart för sig att icke kvalitativa materialval kommer att resultera i ett icke kvalitativt resultat. Naturlig sten ger en genuinitet och tyngd som inte går att skapa med andra material. Sobert enkelt och snyggt, men ändå en tyngd och pondus i detta badrum, utöver det vanliga. Det snygga mässingsbordet står som pricken över i, ja tack.Bild pinterest

2 kommentarer:

 1. Jo, men det där är du ju verkligen proffs på! Kan aldrig glömma din mosaikrosvägg för några år sedan! Och fina badrum har det blivet sedan, som du visat, så det ska bli så spännande att följa! Badrum är kul. Kakel, porslinval och detaljer.
  Så snyggt det nya du visar.
  Och på tal om porslin, så vacker det kompletterande blå kommboporslinet till ärvda serviser! Like.

  SvaraRadera
 2. Härligt badrum! Vi har tre stycken som ska fixas nu när vi bygger om/renoverar huset som vi köpt. Får nästan lite ångest över alla beslut som ska fattas:) Fast lika roligt ska det ändock bli.
  /Rebecca

  SvaraRadera