tisdag 11 mars 2014

MODERNT KÖK MED STEN SOM STÄNKSKYDDHej! Jag har nyss varit och tittat på ett hem helt i modern stil. Vi diskuterade inredning i stort och smått, och kikade lite på deras moderna kök. Man funderade lite kring det här med stänkskydd på väggen, och hade provat en del olika grepp. Själv tycker jag att har man ett så pass "lätt" kök som ett blankt vitt modernt kök (som liksom upplevs väldigt "lätt och luftigt" om ni förstår vad jag menar) så kan man gott "tynga" köket med en stenskiva för att få in lite tyngd och balans mot allt det blanka vita lätta. Ögat söker tyngd, en balans. En stenskiva, då slipad och inte polerad för att inte vara blank utan mer matt, gör susen. Sätt den som stänkskydd och man får genast ett blankt vitt kök att bli lite vuxnare samt kännas mer arkitektoniskt. Lovar. Ovan ett modernt kök i grått med carrara som stänkskydd (bild från Kvänums hemsida).
Och här är ett supersnyggt kök designat av Oscar Properties för deras nybyggen. Toppmodern look, med en sten som stänkskydd. Detta är kalksten, som har en mycket jämnare grå ton och mönster, än den livliga marmorn som har kraftig ådring. Kalksten är lite känslig i kök, men på väggen går det bra! Här har man valt att ha stora skivor kalksten, ser ut att vara ca 50 x 50 cm. Vill man inte ha fogar eller kanter kan också ha en hel marmor- eller stenskiva upp till 3-meterslängder. 
Vitt modernt kök, vars stänkskydd i grå marmor absolut gör hela rummet! Den här bilden är speciellt avsedd för mina kunder :)
Och en till Oscar Properties. Luckornas ton och kalksten matchats väldigt väl och resultatet är slickt och modernt. Och arbetsbänken då? Antingen matchas den i samma sten, så man har samma på vägg och arbetsbänk. Eller så har man samma färg som luckorna.Bild 1 Kvänum, 2 Oscar Properties, 3 Kvänum, 4 Oscar Properties

1 kommentar:

  1. Marmor som bänkskiva och på väggen är jättefint! Men hur klarar marmoren fettstänk och tomatstänk? Blir den fläckig på en gång?

    SvaraRadera