onsdag 7 mars 2012

FANTASTISKT SNYGGT BORD DEL 2 ... O MATCHA DET


Här kommer del 2 i en läsarfråga, att matcha två varianter av oerhört snygga träbord från danska Naver. Första delen - och bordet - såg du här. Idag är det ett träbord igen, men nu i två toner. Bordsskiva i trärent och underrede i svart med en liten metalldetalj längst nere. Snyggt. Jag visar ett par varianter igen....

Förlåt om jag tjatar, men Eames Plastic Chair bara mååååååååste komma med igen. Den passar så exeptionellt bra i formspråk så jag kan bara inte utelämna den. Men absolut i svart i så fall! Lutningen på benen, och det svarta mot det svarta, och det trärena mot det trärena. Så snyggt.


Denna lilla tokiga stol blir också bra. De ser ju ut som att vara gjorda för varann. Detta är Pirkka från finska Artek, finns bl a här hos fantastiska Länna möbler. Eftersom designspråket är lite "komplicerat" här, med många linjer och lutningar, är det fint att hålla bord och stol ton-i-ton och inte blanda in så många främmande kulörer.
Bordet har ju runda ben, som smalnar av. (Det förra bordet hade ju raka kantiga ben). Så denna benform är ju tacksam att matcha med en helt vanlig pinnstol målad i svart! Benens formspråk talar med varann. Denna stol är från HAY, men du skulle i princip kunna ta ett gäng pinnstolar av fritt val och måla dem svarta. (HAY finner du också hos Länna, de har det mesta...)


Eftersom du har lite metall längst nere på bordsbenen skulle du även kunna plocka upp denna detalj. Ovan Eames igen, men med metallunderredet.Eller dessa spännande små saker, som jag fann här. De var väl spännande design på dem! Ljuvliga små saker, i lite nytolkning än de vanliga kompisarna med stålunderrde. Dessa kommer från OX och heter Stretch. I läderfärg blir de fint med ljust trä, och väljer man svart stol kan man välja svart bordsskiva. Lycka till nu, det finns allt för många snygga kombinationer att välja emellan :)


Bilder 1 Naver, 2 Naver o Vitra, 3 Naver o Länna möbler, 4 Naver o HAY, 5 Naver o Vitra, 6 o 7 Naver o Länna möbler


PS Vill du läsa den andra delen med ett annat träbord klicka här.2 kommentarer:

  1. Ett stort tack för att du tog dig tid! Jag uppskattar verkligen det. Mvh Madeleine

    SvaraRadera
  2. Intressant! Skovbys Plank Table, vilken typ av stol skulle passa? CH24 i såpad ek?

    SvaraRadera