söndag 2 februari 2014

RESONEMANG OCH INSPIRATION FÖR MIN SOVRUMSRENOVERING




Jag gav ju mig själv i läxa att slutföra ett rum per månad i huset. Idéen kläckte jag nånstans i mitten på januari och sovrummet var först ut. Nu är alla väggar målade mellangrå med linoljeemulsion (väggfärg med linolja), och taket är målat vitt med samma sorts färg. (Fotar senare i dagsljus). Nu skall alla snickerier målas, så jag har gett mig själv 1-2 veckor till för det. Linoljefärg för snickerier torkar ju så långsamt. Men sen! Dags att börja formge och inreda rummet! Jag börjar jag få krupp i huvudet på att bestämma mig hur sänggavel/sängväggen/panelsnickerierna skall se ut. Skall jag ha bröstpanel halvvägs upp på väggen, till tak-knixen? Eller ska jag ha sänggavel. Vitt bakom sängen? Grått? Svart? Jag kasserar svart på en gång då jag tycker det kan bli för dekadent med för mycket svart mot den grå väggen. Vitt eller grått med andra ord. För att flörta med den sekelskiftesstil som en gång fanns mycket mer av i huset är jag ganska sugen på att ha väggpanel från vägg till vägg bakom sängen som sänggavel......




......istället för fristående sänggavel, som är en möbel. Jag vill ha en mer arkitektonisk lösning som känns platsbyggd för rummet. (Även om rummet ovan är mycket snyggt.)




KASSERADE IDÉER: Här kommer två idéer som jag redan uteslutit. Utan sänggavel helt och hållet tycker jag ser oklätt ut, och som att man "störtar med huvudet in i väggen". Icke ombonat. Och mjuk sänggavel...blir för lulligt i mitt rum med snedtak och spröjs och dörrar med speglar, så det väljs bort hos mig för det blir i mitt rum på tok för gulligt. Så, ingen av lösningarna ovan är kvar som kandidater.




Lite stylingidéer blir det här. Lite svart accent, för sängbord kanske. Och mässingsdetaljer.





Och svart lampa som går ihop med det svarta sängbordet. Ja, vi får se var vi landar i detta. Jag ger oss som sagt 1-2 veckor till att slutföra sovrummet, jag skall ta fram kameran i veckan och visa er status på sovrummet. Nu skall dessa bilder få gotta och gona sig i mitt huvud så skall vi se hur mitt rum ser ut till slut :) Trevlig kväll på er!



Bilder pinterest

4 kommentarer:

  1. Jag älskar fina sovrum. Har själv försökt få det hemma men är inte riktigt nöjd ännu. Hittade ett annat fint sovrum på http://bit.ly/Mp9MZN

    SvaraRadera
  2. Vet du varifrån sängbordslampan kommer?

    SvaraRadera
  3. Den platsbyggda panelen är ju fantastiskt fin!

    Ha en bra dag, Mari

    SvaraRadera
  4. Kul att följa hur du tänker. Vi håller också på att renovera vårt sovrum nu så det är lite extra kul att kolla hur någon annan tänker. Vi har t.ex tänkt helt tvärtom vad det gäller tiden, att det får ta den tid det tar så att vi hinner känna oss för.
    Gillar den första bilden otroligt mycket. Snyggt så där enfärgat men funderar på hur det skulle se ut om man tapetserade med någon rolig tapet i rutorna?

    SvaraRadera