torsdag 28 oktober 2010

SNYGGA TRAPPOR


Bild snickarlaget

Snygga trappor är inte alltid lätt att få till. De är ofta satta i ett klassiskt designspråk, även i nybyggnationer. Ett företag med extremt snygga trappor är Snickarlaget, och jag visar ett par alternativ idag. Jag har precis ritat en trappa åt en kund, som behövde komma upp till ett loft utan att gå i en förfärans "spartrappa"... Om ni inte vet hur de ser ut så ser de ut så här


och de gör ju ingen människa glad. Lite lustiga huset upplevelse här med trappstegen. Om man har någon meter till kan man i alla fall få till det så här som jag har ritat till just denna kund:

Ritningar studio karin


Trappstegen svävar på en balk, och ett par trappsteg kan man smyga in i bjälklaget (bild från mäklarannons). Tänk på att om man har små barn måste man nog ha ett trappräcke på sidan.


En annan variant är Snickarlagets "Zäta" trappa, som här fått högre steghöjd och kortare plansteg än byggnormen. Trappan blir förvisso brant, men om alternativet är en spartrappa så har man ju vunnit mycket ändå. ("Vanliga trappor" mellan våningsplan som man går i ofta skall naturligtvis ha mått enligt byggnorm.)


Här är Zäta med snyggt modernt räcke som passar till.
Sista modellen jag visar är en trappa av rymligare mått, mer standard. Den är så snygg, och skulle vara något hemma hos mig istället för mitt 80-tals chabrak i trä...Snyggt att poängtera stigningen med infälld belysning.


 Luftigt och fint. Men återigen, glöm inte räcke om ni har barn!

5 kommentarer:

 1. Trappor är inte så lätt, fram för allt inte på trånga utrymmen. Vi är nöjda med vår trapp men halvnöjda med trappräcket. Har du några kul insperationsbilder från hallar? Trappbilder och hallbilder är inte så vanliga.
  Kram
  VIlma

  SvaraRadera
 2. En väldesignad trappa gör underverk.
  Trappan är ofta centralt placerad och avgörande för resten av stilen på huset. Vi har de där fyrkantiga armaturerna i vår trappa, det blir verkligen pricken över i:et! Mysigt på kvällen då de lyser både uppe och nere liksom :)

  Kram och trevlig helg!
  Sofie

  SvaraRadera
 3. Synd att inte en enda av de trappor du visar inte uppfyller byggnormerna avseende barnsäkerhet. Min fråga är om det är en genomtänkt design när man glömmer de grundläggande funktionen?

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Kul att du gillar våra trappor :)
  Kolla in oss på Stockholm furniturefair i år med.

  Vi finns i monter G40

  M
  /Snickarlaget

  SvaraRadera
 5. Hej Magnus, kul att du såg inlägget! Jag är ett stort fan, och brukar rekommendera kunder som jag ritat trappor åt att kontakta er :) Snyggt snyggt :)
  Tyvärr hann jag inte med möbelmässan i år, då jag är mammaledig just nu ...


  Karin

  SvaraRadera