lördag 22 oktober 2011

FASAD TRÄVILLA - ISTÄLLET FÖR RÖTT MED VITA KNUTAR...

Bild Bjurfors

I veckan har jag jobbat med en fasadfärgsättning, och jag tycker det alltid är lika roligt. Även om jag har en förkärlek för vita hus så kan man ju med detaljer få vitt att passa ett sekelskifteshus likaväl som ett modernt hus. Ovan ett urfint sekelskifteshus i Saltsjöbaden som har fått en "inverterad" rött-hus-med-vita-knutar-look. Alltså vitt hus med röda detaljer. Väldigt fint, och lite uppdaterat för den som inte känner för det klassiska röda, men ändå vill ha den klassiska färgställningen röd-vit. De röda fönsterbågarna bibehåller det klassiska uttrycket i fasaden. Gillar det, det skapar sån fin värme med rött.En altandetalj, med det vita huset och röd dörr. Fönsterfodren har på detta hus ganska lik kulör som fasaden, möjligen är det en liten liten nyansskillnad att fodren är ett uns mer grå. På fasaden är det en bruten vit, ganska så gråvit.


Altanräcke i tidstypiskt sekelskifte. Den vita färgen är som sagt snarare gråvit, ta absolut inte för vit ton om du skall måla om ett sekelskifteshus i vitt! Ett äldre hus vill gärna vara i en dämpad "snäll" gråvit ton. Moderna hus kan gärna vara krispigare vita. (Nedanför balkongen en mer vanlig röd-vit variant av fasadfärgsättning.) Trevlig lördag, alla!

1 kommentar:

 1. Hej!

  Skall bygga altan på vårt 20-talshus och fick se bilden i din blogg men följande bildtext ("Altanräcke i tidstypiskt sekelskifte. Den vita färgen är som sagt snarare gråvit, ta absolut inte för vit ton om du skall måla om ett sekelskifteshus i vitt! Ett äldre hus vill gärna vara i en dämpad "snäll" gråvit ton. Moderna hus kan gärna vara krispigare vita. (Nedanför balkongen en mer vanlig röd-vit variant av fasadfärgsättning.) Trevlig lördag, alla!").

  Nu undrar jag om du vet var jag kan få tag på måtten/dimensionerna till detta räcke?

  Tack på förhand.

  /Anja

  SvaraRadera