söndag 9 oktober 2011

JAG ÄR PÅ HUSVISNING

Bild I Live Sthlm 


Åh härliga söndag! Husvisningsdag :) Vårt nya helgnöje kommer lika välkommet varje söndag. Vi har kikat på hus i alla former, funkis, sekelskifte, jugend, 20-tal, 50-tal... Idag blir det detta stora radhus. Men ska vi flytta från radhus till större radhus? Vet ej, troligen inte. Men ett är säkert, här behöver vi inte måla om i vitt i alla fall. Ett objekt färdigt att flytta in i... Homestylat till tänderna och oh så inbjudande! Rent och glänsande fräscht, och kuddarna i mulliga rader. Men jag vet, titta inte på interiören när du går på husvisning! Titta på de beständiga sakerna du inte kan påverka så som: solens gång på tomten, insyn från grannhus, fönsterorienteringar, öppna spisar murstockar, bärande väggar.... Inte ens planlösningen är beständig, man kan lätt planera om interiören med en inredningsarkitekt (som jag ;) !) Men de beständiga sakerna... de är just beständiga.
Ser ni hur undanplockat och fint det är? Tänk på det om ni homestylar inför en visning. Visa golvyta! Radhus lider ju lite av att bara ha fönster i två riktningar (framsidan och baksidan). Det blir inte så dagsljust i mitten. Men har man målat hela huset vitt som här så reflekteras ju ljuset i oändlighet, det bara dansar fram och tillbaka mellan ytskikten. Så detta radhus var i vart fall inte mörkt!Utgång till trevlig veranda.......med ett mysigt iordningställt uterum. Till och med gardiner för att riktigt skapa känslan av ett "rum ute".  Detaljer för att få till ett riktigt uterum är som ovan, tänk inomhusmiljö i den mån det går. Lampa/ lanterna ovanför bordet, gardinerna, kuddar i stolarna, trevliga korgar och krukor med plantor i så som man har det inne, så att det är grönt uppe kring möblerna.


Och fint vitt badrum med små stilleben attiraljer. Men, vi bestämde oss för att inte flytta från radhus till radhus... Så vi ska titta på ett till hus idag. Vidare marsch. Gå vidare till gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar