lördag 4 februari 2012

VÅNING I INDUSTRIARKITEKTUR....eller våning i industrifastighet faktiskt! Brukar ofta titta på de vackra industrifastigheterna vi har i Stockholm och undra hur det skulle vara att bo bakom de där gamla vackra fönstren. Och med gjutjärnstrappor och roliga arkitektoniska utrymmen. Och nu i takt med att Stockholm förtätas och fler bostäder måste byggas, så används ju dessa fantastiska vackra byggnader, äntligen! Och konverteras till finfina våningar. Här har vi ett exempel på hur det skulle se ut. Den fina gjutjärnstrappan har man sparat (eller hittat en och fraktat dit, förstås....) och höjden har man använt till att bygga ett entresolplan med sovrum på. Tom Dixon lampan gör sig ju förträffligt i miljön.

Den öppna spisen har man valt med omsorg också. Den går inte av för hackor, den hade jag behövt nu att kura mig framför när det är femton minus (!) ute. Och ser ni så bra lampan och öppna spisen harmonierar? Garanterat någon med stilsäkert öga som valt dem tillsammans :)Här händer det ju väldigt mycket i arkitekturen, så man gör rätt i att hålla alla väggar vita och ha så rent som möjligt. Annars hade man fått spader i intryck. Väldigt vacker soffa, tänk på att om man möter en soffrygg i ett rum så här så är det extra roligt om den är vacker att titta på! Och är den inte det, exempelvis enfärgad och bumlig och tråkig, kan man ställa ett litet sideboard mot ryggen och dekorera det vackert istället. Men här, som sagt, hade det blivit för mycket. Och den soffryggen där är ju som ett smycke i sig :) Ser ni också hur man möblerat i olika känslor i det gigantiska rummet? Ena halvan till höger har man möblerat lite lättare med vit soffa på lätta ben och liten matta. Till vänster i bild/rummet har man möblerat mer "mulligt" med en stor mörk matta, en låg bumlig soffa i mörk färg, lägre soffbord och draperat plädar i. 
Och i denna delen har man "nättare",  och uppnått det med lättare soffbord (högre smalare ben och mindre bordsyta ger ett lättare intryck), och högre ställd soffa på ben. Och mindre och ljusare matta. Och vit soffa. Ingen pläd. Litet och nätt intryck. Och så snyggt.

Måste vara väldigt tjocka ytterväggar eftersom man lyckats försänka köksskåpen in i väggen... Snyggt och slätt intryck. Tre olika Tom Dixon lampor på rad ovanför köksbordet från Asplund. Det var dagens bostadssurf. Nu ni, nu hoppas jag ni har njutit frukostkaffet och pälsar på er och går ut i solen och känner på femton minus :)2 kommentarer:

  1. -15 hade varit toppen, vi har haft -36,6 idag, vi behöver en mild dag så vi kan gå ut och leka i snön innan alla börjar klättra på väggarna här inne.

    SvaraRadera