torsdag 9 augusti 2012

MÖRKBETSADE LUCKOR I KÖKETJag har ju inte flyttat hem från sommarorten än, dels för att sommaren i Stockholms skärgård är oförskämt solig och bra och lång i år, men också för att hemma står inget kök och det finns inget vatten. Vi har nämligen vattenskadad kök pga frostskadad utekran, guuuuud så zzzzzzzz. Men att sätta igång med det var det sista vi gjorde innan vi evakuerade hemmet för sommaren. På golvet ligger endast cementplattan framme, så här ser det ut. Snart ska vi ta tag i att sätta tillbaka köket efter torkperioden, och jag drömmer om att justera en del detaljer. Ni vet; förnya köket fast det är i helt ok och i nytt skick. Man har bara... tröttnat lite :)
Jag skulle gärna betsa om valnötsluckorna som vi har i en mörkare ton, kaffesump-nästan-svart. Jag har så mycket vitt och dessutom ljuslaserat golv, så den kontrasten hade varit finfin. Bilden ovan visar en perfekt ton jag hade velat ha. Snyggsnyggnyansen puderrosa gör sig bra till detta. Den stora vita skålen med silverkant har jag med :) (Den har jag fått en läsarfråga om, förresten. En sån hittar du här)Jag har bara ett par helhöga skåprader i valnöt, jag hade inte kunnat ha så här mycket, då hade mitt lilla kök blivit för mörkt. Jag ville bara ha en trävägg som värmde lite. Resten, den större arbetsdelen med bänkskåp, bänkskiva och väggskåp har jag i helvitt med vitt kakel. Tyvärr inte med carrara som den ljuvliga bilden ovan, men det är inget jag kommer att hoppa över i nästa hem!!


Bild 1, 2, 3 Line Klein, 4 Pinterest

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt snyggt med mörka skåpsluckor, funderar på det nu när vi ska renovera vårt kök. Problemet är att det är litet, bara ett arbetskök, men en av väggarna ska inte ha överskåp, då blir det nog inte så kompakt, vad tror du? funkar mörkt i litet utrymme?
    Läser din blogg hela tiden, sååå bra
    Hälsar Lisa

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig bets! Det ser nästan ut som plåt/ metall. Skit snyggt! :-)

    SvaraRadera