onsdag 9 januari 2013

INREDNINGSINSPIRATION FÖR VÅRA NYA BARNRUM
Hej onsdag! Solen skiner, livet leker och jag funderar lite på hur barnens rum skall se ut i o m flytten till nya hemmet i februari. Troligen ska barnens rum få plankgolv, vi ska försöka ha det i de flesta rum. Och någonstans ska jag försöka mig på att rutmåla golvet. Ovan en bild - fantastisk atmosfär! - på ett gulligt barnrum som rutmålats med rutorna i diagonal riktning, sk harlekinrutor. Fyraåringen önskar sig "vita väggar" i sitt nya rum, det är viktigast. Ja, hon har förstått att mattan kan hon ta med sig, sängen, möblerna, leksakerna, gardinerna, tältet, ja allt kan bli likadant. Men om rummet är lila eller senapsgult (som några sovrum är idag i objektet) så kommer hon inte att känna igen sig oavsett. Och det här med att känna igen sig, eller veta vad som väntar i o m en flytt har jag förstått är myyyyyyyyycket viktigt för barnen. Ibland kan de inte somna för att de oroar sig hur deras nya hem ska se ut, att de inte ska känna igen sig. Och inredningsmamma looooooovar att deras nya rum ska bli som deras rum i gamla radhuset, fast mycket bättre! "Som era rum idag, fast med fina prinsessiga fönster (som de kallar spröjsade fönster och står högt i kurs), lite snett i taket och en balkong!" Dessutom passar fyraåringen på att önska sig ett dockhus när hon flyttar, så bilden ovan (Milk Magazine) fick mig verkligen att tänka på hennes rum :)
Helvitt plankgolv som i detta rum har barnen idag, då jag täckmålade deras 3-stavsparkett :) Söt antik skolbänk och stol ger kontrast.
Lite grå snickerier blir det nog i huset. Eller möbler som ser ut att vara platsbyggda i sekelskiftesstil...
Och just ja! Bästa säljargumentet av alla till barnen när tårarna blir många över oro för flytten; ni kan ju få en egen gunga i trädgården!Bilder alla via Milk magazine

3 kommentarer:

 1. Förstår att de små liven är oroliga men det låter som att de kommer få toppenfina rum. Och även om det tar ett litet tag att boa in sig och känna att det "luktar" hemma så kommer det säkert gå kanonbra. :)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Ja det har du rätt i, det kommer nog lukta annorlunda i början :))) Dessa små barnnäsor :))))

  kram Karin

  SvaraRadera
 3. Fint barnrum!
  Såg du den här fina lägenheten på Hemnet! http://www2.bjurfors.se/Bostad/Stockholm/Stockholm/Sodermalm-Hogalid---Slipgatan-14/
  Älskar den cognac-färgade läderfåtöljen, vet du vad den kommer ifrån?

  SvaraRadera