måndag 21 januari 2013

MER INREDNING I NEW ENGLAND STIL
Som inredningsarkitekt får jag alla möjliga förfrågningar; funkis, sekelskifte, klassiskt, modernt... ja allt möjligt,"intellektuell stil" en gång :))) En populär stil som jag fick en jätteförfrågan (eller, en vanlig förfrågan, på en jättevilla) på häromdagen var New England. Det är ganska omtyckt här i krokarna eftersom det är havsnära och då ligger denna stilen högt i kurs. Och detta inlägg med ett hem i den stilen toppar listan vecka efter vecka just nu. Så jag passar på att lägga in lite mer av den varan till de som hungrar efter mer New Englandinredning. Ovan ett mycket mycket snyggt (snickeribyggt, den exkusiviteten syns lång väg!) skåp i svart i ett hem som kör detta tema genomgående. Detaljer som passar New Englandstilen är typiska; bredare plankgolv (om man väljer parkett kika efter 1-stavig) gärna i ek, vita/offwhite väggar, spröjsade fönsterglas i dörrarna, gärna grå partier som kökets luckor. Möbeldetaljer som safaristol i läder, klädda matstolar, stora nedpendlade lampor över bordet....
Bilderna kommer från ett reportage ur Interiør Magasinet, och alla bilder finns publicerade hos Kvänum som står för köket. I köket har man valt målade profilerade luckor i svagt grå. Det ska inte vara för sirligt profilerat med massa små rundade övergångar, New England har gärna en rak plankprofil i rektangel runt luckan. Grova nedpendlade takarmaturer i blank metall över köksön förstärker stilen. Vid köksön kan man sitta.

Den riktiga matplatsen har klädda stolar i randigt tyg. Märk de häftiga väl tilltagna hissgardinerna i grovt oblekt linne som hänger over hela fönsterraden.
Sittbänk med skåp under.
Och så hästen! Glöm inte hästen :) Trappa och hall klädd helt med tillskuren sisalmatta i naturfärg.

Japp, det var det, mera New England alltså. Vi ses hörni, tjohej!


8 kommentarer:

 1. Åh va fin lådan var! Passade ju jättebra att ha ljus i!

  SvaraRadera
 2. Tack för en bra blogg och intressanta inlägg. Det är roligt att du tar dig tid att driva bloggen,jag är kräsen vad gäller alla dessa miljoner inredningsbloggar men din är det alltid en fröjd att besöka. Varje inlägg håller en hög kvalité, och detta var inget undantag.

  Så ros till dig! Ha en fin dag :)

  SvaraRadera
 3. Tack Anonym, det var väldigt roligt att höra :) Att det är en fröjd att besöka, det är sånt som får mig att tycka att det är riktigt roligt att skriva! Så tack för att du tar dig tid att kommentera så trevligt får jag säga :)
  Och Malin, ja visst var det fint , och har genomtänkta detaljer.

  Trevlig dag på er.

  Karin

  SvaraRadera
 4. HEJ Undrar vart man får tag på köksstolarna? Dom med randigt tyg på :) mvh Maria

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag vet faktiskt inte var just de stolarna kommer ifrån. Men en budgetvariant är att köpa karmstolar på IKEA och klä om dem med tyg från Bemz, och gillar du att DIYa så får du spika dit guldnitarna själv :)

  http://www.bemz.se/sv/produkt-sidan/produktsida/stolsoverdrag/id/hen12/henriksdal/l102/bluewhite/

  Om jag hittar stolen, den på bilden, så lägger jag en ny länk. Lycka till.

  // Karin

  SvaraRadera
 6. Hej Karin!
  Vilka fina bilder som du lagt upp. Jag är särskilt intresserad av den klocka som återkommer på vissa bilder. Den är såå fin! Var kan man hitta den?

  SvaraRadera
 7. Hej, jag vet faktiskt inte... Vet att Zandvoort (om du bor i Stockholm) hade några stora klockor nyligen...
  Karin

  SvaraRadera