tisdag 7 januari 2014

MÄSSINGSLJUSSTAKE - NY KLASSIKER
Vad är stort i år, det är ju ständiga frågor så här i januari. Jag tänker ofta och gärna i långa puckar och inte så trendkänsligt, det vet ni vid det här laget. Men mässing är både trendigt och klassiskt hållbart måste jag ju säga. Och därför fortsätter snygga mässingsnyheter att komma ut. Blivande klassiker är detta kanske, Skultuna mässing och Artilleriet i samarbete. Grymt snygg ljusstake, design står Richard Hutten (från superstarholländska Droog Design) för. Materialet är rå borstad mässing, och den kommer att åldras mycket vackert! Me like. Finns i tre höjder, här.


Bild via Artilleriet

7 kommentarer:

 1. Så snygga! Tack för en inspirerande blogg, ganska nyligen hittat hit. Vet inte om du svarar på frågor så här men chansar:). Vi håller på att planera renovering av vårt kök. Bor i 70-talshus och tänkte öppna upp mot vardagsrummet med halvö. Köket ska vara vitt, släta luckor med antingen långa handtag (min sambo vill) eller inga handtag-integrerade (jag vill). Sugen på cararra marmor på väggen över vasken (tips från dig-tack). Sen kommer golvet...Såg en bild på ett galet snyggt golv, marockanskt med mönster i grått, vitt o svart. Så snyggt! Men min fråga är; tror du det är en fluga eller något som håller? Lätt att tröttna på kanske..? Även fint med svart/vitt rutigt eller helt svart golv (fast opraktiskt med två små barn). Bänkskiva funderar vi på vit men inte säkra. Tack om du orkar svara:). Kram Caroline W

  SvaraRadera
 2. Vackra! Och vacker bakgrund. Älska fina snickerier!
  Åsa

  SvaraRadera
 3. Verkligen ursnygga ljusstakar. KRAM

  SvaraRadera
 4. Hej och tack för en inspirerande blogg! Jag och min man har planer på att köpa ett nytt sideboard vid matsalsbordet och har därför en fråga. Om matsalsbordet och sideboarden står i samma längdriktning kan då sideboarden vara kortare än bordet utan att det ser konstigt ut? Bordet är 175-180 långt och sideboarden kommer att vara 120 lång. Bordet är helvitt väldigt enkelt och sideboarden tänkte vi "bygga ihop" från Superfront så att det blir lite lyxigare och roligare.

  Med vänlig hälsning,
  Kristina

  SvaraRadera
 5. Hej Kristina, ja det ska inte vara något problem! Många bord är jäääääättelånga utan att man måste möta upp med ett lika långt sideboard. Så kör på ni :)
  Lycka till. Karin

  SvaraRadera
 6. Caroline, tack och välkommen hit. Jag tror att marockanskt möjligen kan vara en fluga, men å andra sidan så är det ett väldigt klassiskt golv! Så det blir ju inte omodernt för dig, bara för att det slutar vara en fluga i magasinen. Så följ ditt hjärta skulle jag säga, och med svart-vitt-grått val så är det ju ganska klassiskt. Och vet man med sig att man gillar mönstrat och grafiskt och inte är en minimalist så törs man nog chansa! Ett annat alternativ är svartvitt rutigt med marmor, så har du marmoreringen i det vita plattorna och de svarta plattorna som "smälter in" smutsen lite och inte är lika smutskänsliga som helfärgat svartvitt. Lycka till! :) Karin

  SvaraRadera