lördag 22 februari 2014

MODERN MEN MYSIG SKI LODGE INTERIÖRHej sportlov! Denna vecka är huvudet fullt med chalet ska jag lova. Eller fjällstil, eller lodge style, kalla det vad ni vill. Hjärtat och hjärnan är någon annanstans just nu, och det blir mest sådana bilder jag surfar in på denna v vi har framför oss kan jag tänka. Här kommer ett elegant chalet att inspireras av eller drömma sig bort i, av norska designbyrån Christians o Hennie. Det är sobert med fina materialval som mörklaserat trä, och sten, läder, ull och plädar. Allt fint balanserat åt en uppdaterad-modern-lodge-style med lite modernare möbler - t o m en vit soffa känns självklar för att själva arkitekturen står för det fjällstugemysmurriga. Fantastiskt fin stensatt öppen spis. Ett par sådana har jag ritat i mina dar på arkitektbyrå, när det skulle stensättas öppna spisar i våra svenska skidorter.  
Arkitekturen är det mörka, och för att få kontrast är det mycket ljusa möbler. Fräsch nytolkning av chaletstil.
 Sovrum med tartanrutor och plädar. Och laserat trä, långt långt från furuorgier vi är vana att se från fjällstugor. Snyggt.
Bild via Christians o Hennie2 kommentarer:

 1. Det enda säkra vi kan säga om den murriga American Lodgestilen är att vi kommer skrattta åt den inom 5-10 år. Det knyter inte an till nordisk kultur och stil utan är en extrem. Det är ju ingen tillfällighet att ett känt svenskt möbelföretag från Småland i princip aldrig ger sig in i murrighetens land. Den sjuttiotalistiska furufesten finns inte längre, utan hanteras med stil finess och känsla. American lodgestilen är något för Svennebanan från förorten, komplettera gärna med några ölglas stulna på krogen, en darttavla, en takfläkt så befinner vi oss i i en trea Gubbängen./Helge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helge (om det är ditt namn?). Nu tycker ju inte jag att detta är en amerikansk lodgestil, utan en stil mer uppblandad med våra tongångar och alpstil (Europa), och därtill en modern tolkning av det. Men du ser det du ser, vi har helt enkelt olika stilglasögon på oss när vi betraktar bilderna ovan. Om du vill ha Ikea som ditt facit på vad som är rätt stil eller ej, så tror jag inte att du kommer att ha glädje av några inlägg här på min blogg, utan kan nog bläddra dig fram till andra bloggar som kanske tilltalar dig bättre. Allt gott och tack att du tog dig tid att lägga fram din erfarenhet av Gubbängs-treor dock.
   mvh Karin

   Radera