torsdag 17 februari 2011

RAPPORT FRÅN STOCKHOLM FURNITURE FAIR - DEL 2Färger, färger, färger. Mitt andra intryck - efter att ha sett att trärent och vitt/grått fortfarande är stort - var att nu kommer starka färger igen. Naturligtvis märkte man det, alla trendrapporter tjatar ju om mer färg. Självklart finns färger alltid i inredningsarkitekters värld, alla projekt (hotell, restaurang eller bar, butik  vad man vill...) innehåller ju färg. Men på trendbarometrar som mässan har vi sett dovare färger ett par år, och lite i bakgrunden. Nu i år stod färggranna möbler längst fram, och det var glada färger. Ovan det underbara "kartoteket" av färger från Mosaic Sweden.


Ett litet lyxigt badkar från Mosaic Sweden. En one-piece av mosaik, vacker som en tavla. Lyx, eller tolkningen av lyx som något eget, exklusivt och udda är även det väldigt trendigt och i tiden. Personliga hem ska det vara!Det här sättet att displaya takarmaturer ser vi överallt nu, det sitter på vart och varannat moodboard på kontoret. Senast i veckan gjorde jag ett sånt moodboard på ett belysningskoncept för en foodcourt i en mellansvensk stad (hemligt än så länge). I Stockholm var det nog arkitekterna Claesson Koivisto Rune som slog huvudet på spiken först när de hängde upp lampor såhär på hotell Nobis. Men jag tog bilderna även för färgernas skull. Underst Nevotex textiler som sytt lampöverdrag.


Och självklart hade Mateus mycket färger. Men det har ju alltid varit deras grej... :)Och den gröna färgen på soffan överst, som jag såg överallt. Det var dagens färgboost, önskar er en härlig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar