tisdag 15 februari 2011

STOCKHOLM FURNITURE FAIR - DEL 1Som ni säkert vet var det ju Stockholms möbelmässa förra veckan, och jag lyckades ta mig ut och kika lite i snöstormen. Själva möbelvalen eller -designen är ju aldrig slående nyheter, det ser "lite ut som förra året", varje år. Men det roligaste med mässan är att titta på montrarna, och skönja populära teman och färgsättningar. I år tyckte jag att det mest representerade temat var det trärena. Det såg vi ju komma stort redan förra året, men nu har det slagit igenom big time. Furu och / eller björk är vårt nya ek, kanske? Oftast visades det med accenter i vitt och svart. Och så grönt. Det kommer ju in mer färg nu märker man, helt i riktning vad alla trendrapporter säger. Och just denna gröna såg jag i monter efter annan, på massa stoppade möbler, kuddar, mattor. Antar att den är lite uppkäftig efter ett par år med överrepresenterat vitt, grått och svart på de flesta möbler i montrarna. Ovan en bild från mötesområdet på mässan.


Inne på Designhouse Stockholm var det också bara toner i svart och vitt. Och mässans storfavorit trärent. Plus grönt.


Danska Hay har massa snygga möbler, inga direkta nyheter utan man känner igen allt. Men montern var intressant, trärent och stilrent.


Små nätta bord från Källemo. Jag gillar kombinationen trärent och de små utsökta metalldetaljerna kring stativet. Eller röda detaljer på pallen med lädersits.Träribbor hos italienska Vitra....och här var mötesområdet igen, från andra vinklar.En nyhet från Vedum kök var dessa trärena luckor med stark ådring. Här en helvägg kombinerat med en svart lägre köksdel framför.Och här var några fler shots från Designhouse Stockholm. Allt i vitt, svart och grönt. Detta var första temat från mässan, återkommer med fler reflekteringar. God kväll allihop :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar