söndag 20 februari 2011

SÖNDAGSVISNINGEN - GIRLIE STYLE


 Bild Bjurfors

Söndagsfrukost = te, scones, Magasinet och Bostad. Hittade denna ljuvligt girliestylade våning i Vasastan, där hela interiören sjunger ihop från ett rum till ett annat. Frun och dottern i huset har troligen väldigt stark smak, några maskulina drag ser man inte. Eller så är det en hemstylist som varit i farten förstås! Homestyling är alltid ett tema, dess vara eller icke vara. Men jag förstår att när en våning är så genomtänkt med ett tema och undanplockad som i denna så kan nog köparen utan svårigheter tänka sig att köpa objektet. Visst är det tråkigt att bara se vita väggar och hopskjutna möbelgrupper med soffa +matta + pläden över fotändan på divan-delen + ljusstakar + blommor i matchande färg. Men troligen säljer det bättre. Det ska lukta rent, det ska inte vara personliga detaljer framme (ta bort bilderna på barnen och bröllopet...), hundskålarna väck. Homestylist eller inte, detta hem har i alla fall ett och samma tema som går igen överallt. Girlie, med härliga udda möbelval, personliga objekt som liksom hittat sin rätta plats.Svart stänksskiva (här som smalt kakel) gick ju som en löpeld genom hemmen för två år sen, och nu ser man det i de flesta vita kök i bostadsannonserna. I en "ljuv" interiör som vitt och rosa så bryter det av bra. 


Sitter vardagsrummet ihop med köket såförsök "gifta ihop" dem med materialval eller accenter. Man kan gärna byta färgschema (soffhörnan går över i beige och lite grå-blått), men ta med någon liten acccessoar (en rosa kudde och blommorna) så flyter rummen samman bättre för ögat.Sänggaveln var min absoluta favorit i bostaden! Sååååååå vacker färg, to die for. Min favorit all times (blir så exalterad att jag slår över i Britt Ekland hör jag).


Hemstylisternas regel nr 1 = tre likadana blommor i fönstret. Vad är det med den grejen egentligen?Fantastiskt eget skåp. Udda ljuvliga möbler som denna skall man hitta, ärva eller försöka få tag i. Skapar genast ett sånt personligt tema.


Barnrummet var också så gulligt! Tapeten från Pip (agenten är Intrade, men de säljer ändå bara via återförsäljare så prova närmaste större tapetbutik) är en favorit här hemma, vi har det på barnens morgonporslin.


Nu ut i solen och ut i barnens eskimå-kiosk! :)
Ha en underbar söndag!

1 kommentar: