torsdag 5 september 2013

LOTTA AGATON FÖR ÅHLENS - Å STYLAR TILL SIG


Åhlens har ju ett ganska trevlig bassortiment. Det har liksom växt de senaste åren från att bara vara handdukar och ljusstakar till att vara väldigt mycket... ja allt. Jag har vid något tillfälle undrat om det inte är dags att införa stora lastvagnar (ni vet som man har på det stora stora möbelvaruhuset) för jag har orienterat mig fram bland hyllorna med en matta i ena handen och ett par korgar i andra handen och försöker balansera en pall också. Bassortimentet växer, och det är himla trevligt. Nu kommer Åhlens katalogen, stylar och medverkar gör stjärnstylisten Lotta Agaton. De flesta förknippar nog Lotta Agaton med svartvitt. Men hon säger själv att det är mellannyanserna hon gillar bäst, det grå och det beiga.


Den nya snygga katalogen från Åhlens är stundtals så fint stylad att den för tankarna lite till extremt duktiga katalogstylingen danska Housedoctor står för. Åhlens katalogen kan du bläddra i här.
Hemmets bas är ju naturligtvis det viktigaste. Själva grundtonen i hemmet, genomgående val som återkommer i olika rum exempelvis i färgnyanser. Lotta pratar också om detta, att ser du en färg i vardagsrummet så låt den synas i sovrummet också om du ser in där. Jag brukar tillföra att man ska vara noga med att välja ett raster av nyanser, så att det inte statiskt blir samma grå, eller samma blå, som syns. Det - om något - ser oroligt och stelt ut. Men sammanbind med samma färg i flera rum, ja, och kom ihåg att ha ett raster av nyanser i den färgen. Jag brukar också råda kunder till att försöka enhetligt och låta ett materialval som stenen på hallgolvet, bänkskivan i köket, eller i badrummets bänkskiva eller golv, gå igen. En röd tråd gör hemmet harmoniskt. Och med den fina basen du vill ha, så minimerar du risken för felköp. Man kan sväva ut i färgtokiga och säsongsglada varianter ovanpå basen. Vill du höra Lotta tala om hemmets bas, så gör du det här.


Bild via Åhlens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar