onsdag 25 september 2013

STÄNKSKIVA BARA VID SPISEN I KLASSISKT KÖK
Hej! Jag har precis gått igenom ett par marmorbeställningar till en kund, och lägger in en bild på hur det kan se ut med marmorskivor på väggen i köket. Man måste ju inte ha hela väggen i marmor. Man behöver mest stänkytor vid spis och diskhon. Är man ute efter ett klassiskt kök så kan man ha bara stänklist utmed resten av arbetsbänken. Här är det en väldigt liten stänklist vid arbestbänken, och sedan bara målad vägg ovanför det. Vid spisen däremot, har man en stor gedigen carrara platta, som går utmed hela spisens bredd och upp till fläkt. I just detta kök har man dessutom fönster att ta hänsyn till, så därför passar detta sätt extra bra i detta kök. Och här har man en väldigt bred spis, men detta grepp fungerar naturligtvis lika bra för alla spisbredder.
Fantastiska detaljer som jugendfönster och harlekinrutigt marmorgolv.


Bild  Residence mäkleri

5 kommentarer:

 1. Hej Karin!

  Tack för en jätteinspirerande blogg :-) Du är fortfarande mitt fyrljus i inredningsdjungeln ;-)

  Jag behöver tips på snygga soffbord och tvmöbel i vitt. Soffbordet får gärna vara runt och ha förvaring för tidningar undertill. Jag har googlat som en galning men hittar inget snyggt. Finns några på Mio och Engelssons men skulle gärna vilja investera i något bord från någon klassisk designer/möbelfirma.

  Vad gäller tvmöbel så har vi en 50 tum platt tv som jag gärna skulle vilja gömma lite. Har haft en idé att köpa ett gammalt linneskåp och måla det vitt samt ta bort baksstycket för att sedan skjuta det över tv:n men min man köper inte riktigt den idén...Har du någon ide?

  Idag har vi tvmöbler och soffbord från Ikeas serie Stockholm i en typ av teakfaner men då jag gillar den fransk danska stilen så har vi övriga möbler i vitt tex ommålat antikt sidebord, vitrinskåp från Engelssons i deras Stockholms serie och Billy bokhyllor med glasdörrar... till detta har vi min brudkista som min pappa har gjort i påfågelbjörk och två 40-tals fåtöljer i mörkmålat trä. Det blir så rörigt med olika träslag...

  Tacksam för idéer, jag har fastnat :-D

  SvaraRadera
 2. Hej Karin, måste bara tacka för en trevlig och inspirerande blogg! Tycker du är generös med tips och bjuder på många bra uppslag och vackra interiörer. Mitt redan stora inredningsintresse blir större och rikare av att läsa din blogg. Så tack! /Emma

  SvaraRadera
 3. Karin!

  Måste bara tacka för en helt suverän blogg! Vi har precis flyttat och renoverat, och när vi funderat på något och googlat så har du alltid haft ett inlägg som tar upp just det. Varje gång har det varit väldigt utförligt, informativt och inspirerande. Du har bla hjälpt oss i beslutet att luta våra golv, att hitta den perfekta grå nyansen till vardagsrummet, att reda ut begreppen om olika vita nyanser, att inspireras med grå kök och olika material till bänkskivor. Återigen stort tack!

  Hälsningar,
  Elin

  SvaraRadera
 4. Å, Elin! Tack för din trevliga och uppmuntrande kommentar! Det värmer och gläder mig att jag har hjälpt er så :D Och vad många trevliga beslut jag har fått vara delaktig i :)))))
  Karin

  SvaraRadera
 5. Emma, tack! Så generöst av dig att ge mig cred för att ditt inredningsintresse växer! Tack själv att du är här och läser och inspireras!
  Karin

  SvaraRadera