lördag 28 september 2013

SPONT UNDER TRAPPA OCH TILLBYGGNADDet här är en fortsättning på inläggen om ifyllnad under trappor etc, det som sker på husväggen under fasadplankens höjd, och i linje med grundmuren. Jag hävdar ju att man inte skall måla det i samma färg som fasaden, det ser ut som att fasaden "borrar sig ned" i marken. Bättre att försöka matcha grundstenen. Här är en bild på ett hus med stående gråmålad panel i grunden. Toppsnyggt!
Här har man redan hörnpelare i grundsten att förhålla sig till med sponten i grunden. Men även om hörnpelaren inte hade funnits hade den grå sponten kunnat gå runt hela tillbyggnaden, eller under trappan. Dvs all spont under knutbrädorna och de dekorativa vita brädorna = grund = grå som stenen.Bild Era mäkleri

2 kommentarer:

  1. Ser hur du menar, Karin! Det skulle absolut kunna fungera, vi har ju så gott som likadan stengrund på vårt hus. Och snyggast är ju att sätta sponten tät precis som på bilden, jag tycker det ger mer "stadga" till huset eftersom stengrunden är så stabil... mer gediget. Ja, det här ska jag fundera på! :) Tack!

    SvaraRadera
  2. Den var till dig Irene :))) Ja, visst är det snyggt! Varsågod :)

    SvaraRadera