torsdag 31 mars 2011

BARNRUM ÅT FLICKA


Moodboard studio karin


Jag tar ju ibland upp läsarfrågor, för att jag tycker det är roligt att komma med tips. Men ibland snubblar jag på en spännande frågeställning någon annanstans - i ett magasin eller en annan blogg - och tar upp ett designförslag helt på mitt eget bevåg. Det gör jag idag. Begåvade och populära lifestyle bloggerskan House of Philia hade nämligen idag ett fint inlägg om barnrumsinpspiration. Men Philia avslutar med att det nog är för sockersött för hennes tjej som börjar bli en tuff sessa. Så vad hade vi läsare tyckt om dotterns nya rum, vilken bild passade bäst? Jag får så klart övertändning i huvudet av sådana frågeställningar, och slängde ihop ett moodboard åt lilla tuff-sessan som lämnar det rosa gullestadiet bakom sig och blir en liten tuff sjuåring. Mamma P är säker i sin egna stil och har ett genomgående väldesignat hem. Så stilen i barnrummet baseras på husets övriga svart vita grafiska stil, men ändå så att det passar ett barn. Sjuåringen kan sen få rosa detaljer som är lätta att byta ut, som kuddar och askar. Befintligt skrivbord och stol målade jag svart (eller grått) i Photoshop. Befintlig vit trasmatta återanvänds, liksom den fina sängen och dess överkast. Överkast på bilden med söta rosa askar kommer från nätbutiken Julias vita drömmar. Nya lampor från Rydens, kuddar från Tine K Home och Mimou, tapet från Sandbergs, linnegardin från Himla.

Och så här blir rummet i mer nedtonat grått. Trevlig kväll alla :)

6 kommentarer:

 1. Söta SmåstadsKarin - du är väl för gooo!:) Tusentack för ditt fina moddboard! Du är ju så duktig. Superbra idéer och den antika stolen skulle ju bli grym i svart eller mörkt grå... Nu satte du massa nya griller i hucvdet på mig:)

  Önskar dig en skön kväll!

  KRAM

  P

  SvaraRadera
 2. Ja som sagt, det är jag som tackar för inspirationen av hur vackert ett trebarnshem kan vara - bäääääävar lite själv ;). Jag hade glömt lägga dit det grå moodboardet också, gör det så ser du hur möblerna blir i en ljusare variant.
  Skön kväll du med

  kram karin

  SvaraRadera
 3. Verkligen jättefina förslag, vem vill inte ha så här!?
  Eva

  SvaraRadera
 4. Jag har jättesvårt att bestämma vilken jag skulle tagit... Min dotter hade älskat det här!
  Sara

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken härlig inpiration. Tack Karin för fina ideér som alltid. Även om jag inte har någon tjej att inreda till är moodboard en sån bra idé att samla inpiration kring och denna var riktigt fin.

  Ser alltid fram emot inlägg av dig.
  Håller just nu på att renovera i vårt nyinflyttade hus. Saknar totalt någon kreativ ådra. Uppskattar snygga hem men hur jag än försöker får jag aldrig ihop en helhet. Det blir lösa trådar överallt.

  Kram/Jenny

  SvaraRadera
 6. Hej Jenny,
  roligt ärligt att medge att du saknar en kreativ ådra :))) Men eftersom du säger att du uppskattar snygga hem och är medveten om att en helhet behövs för att få det bra, så tror jag du har ett mer estetiskt öga än vad du tror! Att SE att det INTE hänger ihop är ju första steget. Du får med all säkerhet ihop det till slut :) Och det finns ju massa inredningshjälp att få, magasin och bloggar :)))
  Lycka till // Karin

  SvaraRadera