onsdag 2 mars 2011

VINTERTRÄDGÅRD


 

Vinterträdgårdar kan ju vara det absolut mest tacky som finns. För de görs ofta i spinkiga stommar och lite plast och tråkiga materialval. Och är kalla och inte så bra isolerade. Men hittade denna rejäla vinterträdgård på en villa från Residence, och den hade ju suttit fint som en extension på radhuset :))) Det är främst materialvalen som gör att det känns som ett riktig rum (och inte en pensionärskuvös). Liggande träspont på väggarna, stengolv och fönster som ser ut som träbågar (kan ju även vara målade aluminiumramar dock). Och det var inte fy skam att man kunde rulla undan taket... Kostar kanske en del, men ett fantastiskt resultat! Idag skiner solen från klarblå himmel, så även om det är tio minusgrader så det är väldigt vackert ute idag :)

3 kommentarer:

 1. Fin bild! Innan vi flyttade till Danmark gjorde vi färdig vår pensionärs-kuvös (haha!!!) med liggande träspont och stora glaspartier.

  Längtar efter sol och +grader!
  Kram Sofie

  SvaraRadera
 2. Låter som om den var kanonfin, och därmed ingen pensionärskuvös ;)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Håller med! Jag gillar när det byggs ihop med huset och inte som en låda man ställt bredvid. Och så stora öppningsbara fönster från golv till tak! Precis så vill jag ha! :)

  SvaraRadera