lördag 5 mars 2011

SNILLRIKA LAMPOR OCH FINT BADRUM


Bild Per Jansson

Löööööördag :) Långfrukost och Magasinet, som är som en inredningstidning som vanligt. Har folk det så här fint hemma... Lördagen trogen bjuder jag på lite bostadssurf, idag från en våning på Östermalm, med "exentriska" armaturer (inte en enda "vanlig lampa") och roliga möbelval. Verkligen ett personligt hem. Ovan vardagsrummet med möbelgruppen som samlas runt - inte ett soffbord - en hel bordssamling med småbord. Smart om man lyckats samla på sig massa bordsfavoriter men aldrig hittat "det där speciella" soffbordet med rätt kulör och storlek. Lägg också märke till alla roliga armaturer. Ljusinsläppet är fantastiskt eftersom man kan skippa gardiner. Det är ju ett otroligt vackert fönster - när man har så här vackra fönsternischer och fönsterbågar så behöver man absolut inte gardiner! Då är det bara att njuta av den vackra arkitekturen kring fönstret.


Soffgruppen med udda möbler och udda soffbord, samlat på en antik äkta matta som håller ihop allt. Jag är ju väldigt svag för äkta mattor och har det överallt hemma, tom i barnens rum! Men de behöver absolut massa vitt och modernt runt sig för att inte bli för mossiga... Uppvisningen i udda armaturer fortsätter, taklampan verkar vara en nedpendlad industrilampa som egentligen skulle fällas in i tak, och den runda ljusbollen bredvid soffan, den stora golvlampan till höger och en liten söt svart sak i fönstret längst bak. Här är det nog lätt att fixa rätt belysning på kvällen med alla dessa olika ljuspunkter och källor.


Det fina gamla fönstret. Som är finast utan gardiner. 
Köksgruppen har även den matchats med en säker hand. Udda vita stolar som håller samma stil (trästolar i liknande utförande med böjda former och i vitt) som hålls ihop av ett rundat bord i träfärg. Mycket lyckat. Udda möbelval som alltså "sjunger ihop" för att formspråket gifter ihop sig på ett snillrikt sätt. På gavlarna stolar från HAY, en Thonet öglastol, en Myran, och två pinnstolar.

Även badrummet är kanonfint! Jag älskar stoooooooora plattor i badrum, jag gillar när man har så få "linjer" som möjligt. Och små plattor och små klinker ger så många fogränder överallt. Mycket lugnare så här, och jag tycker det ser större och clean-are ut. (Och fogar är de värsta smuts- och bakteriesamlarna, så ju färre desto bättre ur den synpunkten också, förlåt städtanten som poppar upp ibland)
Nu är det solsken och sååååå vackert ute, måste göra något av dagen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar